Haberler

META'dan İsrail'e koruma kalkanı

Güncelleme:
Abone Ol

Meta; Facebook, Instagram ve Threads gibi platformlarından "Siyonizm" teriminin İsraillileri eleştirmek için kullanıldığı içerikleri kaldıracak. Karar, İsrail yanlısı gruplar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, nefret söylemi politikasında önemli bir güncelleme yaptığını duyurdu. Şirket paylaşımlarda "Siyonizm" kelimesinin kullanımını yasakladı.

Meta, bugünden gününden itibaren Facebook, Instagram ve Threads gibi platformlarından, "Siyonizm" teriminin İsraillileri eleştirmek için kullanıldığı içerikleri kaldıracak. Şirket ayrıca Siyonistlerin "dünyayı yönetme veya medyayı kontrol etme iddiaları" ile ilgili içerikleri de yasaklayacak.

Meta, karara varmak için dünyanın dört bir yanından 145'ten fazla tarihçi, insan hakları grubu, hukuk ve insan hakları uzmanı ve ifade özgürlüğü savunucusuyla görüştüğünü söyledi. İsrail yanlısı gruplar tarafından memnuniyetle karşılanan karar, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

İnsan Hakları Sosyal Medya Teknoloji Instagram Facebook Facebook Threads İsrail İsrail Hukuk Dünya CEO Sosyal Medya Hukuk Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

JY:

BİZİM DİNCİLER FACEBOOK VE INSTAGRAM'I DA BOYKOT ETSE YA SESLERİNİ DUYMAMIŞ OLURUZ.

Yanıtla34
Yasef Behar:

Super yaa sankı Israel Hamas savaşı degıl sosyal medya savaşı gıbı ıdı

Yanıtla11
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title