Haberler

    Microsoft, ABD ordusu için teknolojik savaş gözlüğü üretti! İlk parti orduya teslim edildi

    Güncelleme:
    Abone Ol

    Microsoft, ABD ordusuna ilk hololens artırılmış gerçeklik gözlük teslimatını gerçekleştirdi. ABD ordusu, Microsoft'tan 121 bin adet artırılmış gerçeklik gözlüğü talebinde bulundu. İlk teslimatta orduya 5 bin gözlüğün teslim edildiği açıklandı.

    Microsoft ve ABD ordusu arasında 2018'de başlayan hololens tabanlı AR gözlük anlaşmasında ilk teslimat gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl Microsoft'a 21,8 milyar dolarlık bütçe sağlamayı taahhüt eden ABD ordusu, şirketten 121 bin AR gözlük istedi. İlk teslimatın sonucunda 5 bin gözlüğün orduya verildiği açıklandı.

    ABD'YE 121 BİN ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ TESLİM EDİLECEK

    Bloomberg'de yer alana habere göre ABD ordusu, 373 milyon dolar değerindeki 5 bin gözlük için ilk siparişini 2021 yılında gerçekleştirdi. Teknolojide çeşitli gecikmeler yaşansa da, ABD ordusu, önümüzdeki on yıl içerisinde Microsoft'tan 121 bin adet hololens tabanlı artırılmışgözlük almayı planlıyor.

    GÖZLÜKLER YAPAY ZEKA DESTEĞİNE SAHİP

    ABD ordu yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonunda AR gözlüklerde çeşitli teknolojik iyileştirmeler yapıldı. Microsoft, yüksek çözünürlüklü gece, termal ve askeri sensörlerin tek ekranda birleştirdiğini dile getirdi. Gözlük ayrıca karma gerçeklikte eğitim ortamı yaratmak için AR ve yapay zeka desteğine sahip.

    MICROSOFT ÇALIŞANLARI ORDU İLE ÇALIŞMAYI REDDETTİ

    Microsoft'un Azure bulut hizmetlerini kullanan hololens tabanlı AR gözlükler, bir süredir askıya alınmıştı. Ordunun isteklerini karşılayamayan Microsoft, aynı zamanda şirket içerisinde de bazı kırılmalar yaşadı. Bazı çalışanlar, ordu ile yapılan anlaşmadan "dehşet" duyduklarını söyleyerek CEO Satya Nadella'ya sitem etti.

    Microsoft, ABD ordusu için teknolojik savaş gözlüğü üretti! İlk parti orduya teslim edildi

    İLK PARTİ ORDUYA TESLİM EDİLDİ

    Bu belirsizlikler sonucunda, 2021'de gerçekleşmesi gereken ilk parti teslimat gecikti ve bir yıllığına ertelendi. Nihayet, 2022'nin sonuna doğru üretimler tamamlandı ve ilk parti orduya teslim edildi.

    TOPLAM BÜTÇE 21,8 MİLYAR DOLAR

    Üretim için ABD'den 373 milyon dolar alan Microsoft'a, programın devam etmesi halinde, önümüzdeki yıllarda 424,2 milyon dolara kadar finansman desteği verilecek. On yıllık anlaşmanın toplam bütçesinin ise 21,8 milyar dolara çıkacağı düşünülüyor.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Bloomberg Microsoft Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title