Haberler

    Modüler Akıllı Saat Blocks İçin Yeni Tasarım

    Abone Ol

    Dünyanın ilk modüler akıllı saati olma hedefi ile ortaya çıkan Blocks, şimdi yeni tasarım ve iOS desteği vereceğini duyurdu.

    Dünyanın ilk modüler akıllı saati olma hedefi ile ortaya çıkan Blocks, şimdi yeni tasarım ve iOS desteği vereceğini duyurdu.

    Blocks aslında bize yabancı değil, Mart ayında ilk kez tanıtılan modüler akıllı saat konseptini ilgi ile karşılamıştık ama çok fazla bilgi verilmemişti. Google'ın "Project Ara" isimli modüler akıllı telefon sistemine benzeyen Blocks'un ilk konsept çizimlerini ve Android Wear desteğini biliyorduk.

    İşte şimdi "Blocks"un tasarımcıları bize yenilenmiş bir tasarım ve yeni özelliklerden bahsediyorlar. Blocks akıllı saatin çok daha estetik bir görüntüye, daha şık, daha fazla seçenekli modüllere ve Tizen işletim sistemine sahip olacağı açıklandı. Tizen sayesinde saat artık hem Android, hem de iOS desteğine sahip olacak. Cihazda üç farklı şekilde ekran seçeneği, aktivite ve sağlık takip özellikleri, çeşitli durum sensörleri, NFC/RFID, SIM kart desteği ve parmak izi tanıma yeteneği bulunacak.

    Blocks'un yaratıcıları arada Intel'in geleceğin giyilebilir teknolojilerini yaratmak için açtığı "Make It Wearable" yarışmasına da katılmışlar ve son 10 finalistin arasında kalıp hem 50,000 Dolar fon, hem de en son Intel mobil işlemcilerden kullanma hakkı kazanmışlar. Bu durumun projeyi epey ileri taşıdığını ve ekiplerini genişlettiklerini belirtiyorlar ve artık geleceğe daha umutla bakıyorlar. Umarız bu modüler akıllı saat projesi gerçekleşir, çünkü gözümüze tam da gelecekte ihtiyacımız olan ürün gibi gözüküyor.

    Henüz geliştirilmeye devam eden ürünlerden bir diğeri de HTC firmasının akıllı saat modeli, görünüşe bakılırsa henüz hazır olmadığı için ertelenmiş.

    The post Modüler Akıllı Saat Blocks İçin Yeni Tasarım appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Project Ara Google Intel Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title