Haberler

    Motorola, Project Ara'yı Duyurdu. Donanımı Upgrade Edilebilir Telefonlar Yolda

    Abone Ol

    Tıpkı bilgisayarlar gibi, telefonların da donanımlarını değiştirebiliriz.

    Mahmut Saral - - Motorola, Google tarafından satın alınmasının ardından, rekabetçi bir telefon modeli olan Moto X ile karşımıza çıkmıştı. Moto X, görsel olarak kişiselleştirilebilir özellikleriyle de ilgi çekmişti. Ön ve arka kısımlarının renklerini, cihazın üzerine yazılacak yazıları ve birçok unsuru kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda da bunların ötesine geçebilmek mümkün olacak. Zira Motorola, Project Ara'yı duyurdu ve dünya çapında birçok kişiyi, projeye destek vermeye çağırıyor.

    Peki nedir bu Project Ara?

    Motorola'nın 1 yıldır üzerinde çalıştığı bu proje, basit tabiriyle, "donanımsal olarak upgrade edilebilir telefonlar" olarak açıklanabilir. Projede iki temel unsur bulunuyor; iskelet ve modüller. İskeleti bir anakart olarak, modülleri de bu kartın üzerine yerleştirilecek ekran, klavye, işlemci gibi donanımlar olarak görebiliriz. Zira Motorola, görsel olarak yapılan kişiselleştirmelerin ardından, şimdi de donanımsal olarak kişilerin tercihleri doğrultusunda ortaya çıkarılabilecek telefonları mümkün kılmak istiyor. Bunun için yanında Phonebloks'un fikir babası Dave Hakkens de var. Zira Hakkens'ın fikri de benzer özelliklerde.

    Hakkens'ın belirttiğine göre, günümüz telefonlarında sıkıntı verici bazı unsurlar var.

    Bir telefon aldığınızda, bunu donanımsal olarak yükseltemiyorsunuz. Bu da cihazın kullanım ömrünü kısa tutuyor, her seferinde yeni telefonlar almaya yöneltiyor sizi. Bir başka unsur ise, ürünlerin bazı parçalarının bozulabilme riski. Sadece kamera bozulsa bile, tamiri bazen çok zor ve masraflı olabiliyor ve tek bir sıkıntı yüzünden tüm telefondan vazgeçebiliyorsunuz. İşte Hakkens'ın Phonebloks projesi, bunları ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Mesela...

    Kamera ihtiyacınız mı var? Sadece kamera alın ve bir LEGO parçası gibi telefonun iskeletine yerleştirin. Ekran mı değişmeli? 4, 5 veya 6 inç, hangisini istiyorsanız onu takın. İşlemci performansı mı az? Daha yüksek performanslısıyla değiştirin ve üstelik, eski parçalarınızı da atmayın, ihtiyacı olanlara uygun fiyatlara verin.

    Bu arada, Phonebloks sayfası için tıklayın.

    Ve tekrar Motorola'ya geri dönecek olursak...

    Bilgisayarlarımızı ihtiyaçlarımıza göre yükselttiğimiz gibi telefonlarımızı da yine ihtiyaçlarımıza göre yükseltebileceğiz gibi görünüyor. Eğer Motorola'ya destek vermek isterseniz, buraya tıklayarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Project Ara Motorola Google Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title