Haberler

    "Nuh: Büyük Tufan" Filmini Mahkemeye Verdi

    Güncelleme:
    Abone Ol

    Dört ülkede yasaklanan "Nuh: Büyük Tufan" filmi için Türkiye'den de bir avukat mahkemeye başvurdu.

    Avukat Yusuf Erikel, "Nuh: Büyük Tufan" filminin gösterilmesinden önce, "filmin, senaristin kurgusu olduğu ve Kuran-ı Kerim'de bahsedilen Hz. Nuh ile alakası olmadığına" ilişkin bir metnin yayımlanması için İstanbul Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu.

    DVD KOPYALARI PİYASAYA SÜRÜLECEK

    Başvuruda, Türkiye'deki sinemalarda yayınlanan, DVD kopyaları da piyasaya sürülecek olan filmin "Allah'ın peygamberi Hz. Nuh'un şahsiyetini rencide ettiği ve inançlara aykırı olduğu" ifade edildi ve bu nedenlerle filmin gösteriminden önce şu metnin yayımlanmasına karar verilmesi istendi, "Saygıdeğer izleyiciler, seyretmekte olduğunuz bu film, tamamıyla filmin senaristinin kendi kurgusu olup, bu filmdeki Hz. Nuh karakterinin ve anlatılan olayların İslam inancıyla, Kuran-ı Kerim'de bahsedilen Büyük Peygamber Hz. Nuh ile alakası yoktur. Hz. Nuh, Kuran'da övülen büyük bir peygamber olup, İslam inancına göre peygamberler günah işlemekten münezzehtir. Saygılarımızla siz sayın izleyicilere duyurulur."

    İHTİYATİ TEDBİR TALEBİ

    İhtiyati tedbir talebinde "karşı taraf" Kültür ve Turizm Bakanlığı ile filmin yayın hakkı sahibi şirket olarak gösterilirken, mahkemeden, kararın bir nüshasının bakanlık, bakanlığın il müdürlükleri ve RTÜK'e gönderilmesi de talep edildi.Avukat Erikel, dilekçesinin sonunda, "Davacı, talepte bulunan, Hz. Nuh'un sonraki kuşaktan torunu olan, inanan mümin" ifadesine yer verdi.

     

     


    Teknokulis : http://www.teknokulis.com

     

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Yusuf Erikel İstanbul Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000

    Yorumlar (5)

    vatandaşv@hotmail.com:

    filmden önce besmelede çektirsinler. nelerle uğraşıyorlar. bu avukatın hiç işi olmadığı nasılda belli

    Yanıtla205
    erdal Kayaerdalkaya_606@hotmail.com:

    Bu avukatimizi tebrik ve takdir ediyorum hassasiyetini paylaşıyorum oldukça duyarlı...

    Yanıtla420
    Deli Dumrulprohack@hotmail.com:

    Dünya üzerinde açılmış en saçma dava. Kuran da yazmıyor diye bir şeyi yasaklamaya çalışmak cahiliyetin göstergesi. Bu kadar yolsuluk ve usulsüzlük davaları dururken siz bir filmi dava ederek ne kadar şanlı bir görev yaptığınızı sandığınız ortada dır.

    Yanıtla114
    Kemalmcmirach@hotmail.com:

    İşsiz bi avukat olduğu aşikar.Film ile gerçek hayatı ayırt edemiyoruz hala.Başka hiç bir ülkede de görülmez böyle bi olay.Kuran-ı Kerim e uygun çekilmemiş film.Kardeşim sana göre doğru o ancak bu filmi yapana göre senin düşüncen doğru değil.Adam senle aynı dini paylaşmıyo.Bu neyin kafası?

    Yanıtla83
    firat yakutf.yakut@hotmail.de:

    ya belki bu dava acan sahis kendince dogru yapmis ama kesin yanlisi biz müslümanlar yapmadik biz elin gayri müslümün yaptigi filmin inancimiza uygun olup olmadigini tarisacagimiza keske biz müslümanlar 200-300 milyon dollar harcayip inancimza uygun sekilde bu tür filimleri en kaliteli sekilerde yapsaydik

    Yanıtla06
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title