Haberler

    Otomobiller Alkolle Çalışır Mı?

    Abone Ol

    Onno Usta Brezilya'da kullanılan yakıt sistemiyle ilgili soruyu yanıtlıyor.

    -

    İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda yurtdışında özellikle Brezilya'da Alkol Dönüşüm Kitleri'nin yaygın olarak kullanıldığını gördüm. E85 olarak adlandırılan bu yakıtın kullanılmasının ne gibi avantajları ve dezavantajları olabilir? Yurtdışında 70-90 Dolar civarında satılan bu kitlerin Türkiye'de de uygulaması yapılıyor mu? Alkol dönüşüm kitleriyle ilgili bilgi verir misiniz?


    Sayın Akif Yüksel,

    Araç motorları için uygulanan alkol dönüşüm kitleri uzun yıllardır kullanılıyor.Brezilya gibi narenciye konusunda şanslı ülkelerde alkolle çalışan araçlar var. Türkiye'de alkolün yakıt olarak kullanılmasının maliyeti ise oldukça yüksek ve zaten sorunludur. Zaten bu kitlerin her motora da uyum sağlaması da tartışılacak bir konudur. Özellikle yakıt püskürtme sisteminin keçeleri ve diğer parçaların alkole uyumlu olacak şekilde geliştirilmesi gerekiyor. 80-90 Dolarlık kitlerde bu tarz ek parçalara rastlayamayız. Sonuç olarak alkol, Türkiye şartlarında kullanılabilir bir yakıt değil. Özellikle yeni teknoloji ve yüksek basınçlı direkt püskürtmeli motorlara ise uyum sağlaması bir tartışma konusudur.


    Kaynak: Otohaber.com



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Akif Yüksel Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title