Haberler

Selfie Emojileri Geldi

Abone Ol

Unicode 9 emojilerine yeni emojiler eklendi.

Unicode 9 emojilerine yeni emojiler eklendi. İçlerinde yarasa, pinokyo burun, siyah kalp gibi emojilerin de yer aldığı yeni selfie emojileri kullanıma sunuldu.

2015 yılında yılın kelimesinin emoji seçilmesiyle birlikte bu kelimenin ve aynı zamanda şekillerin günlük hayatta oldukça fazla kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Karşımızdaki kişiye uzun uzun kelimelerle anlatacağımız bir olay veya ifadeyi çeşitli küçük resimlerle yani emojilerle anlatma kolaylığı sağlayan bu ifadelere yenileri de eklenmiş durumda.

Kullanıcıların kendilerini daha da rahat ifade edebilmeleri için çeşitli emojiler kullanımasunuldu.

Unicode 9 formatında formatında gelecek olan yeni emojiler arasında selfie emojileri en dikkat çeken ifadeler oldu. Tam 77 tane yeni emoji bugünden itibaren kullanıcılara sunuldu. Ancak bu yeni emojileri kullanmak için belli bir koşul var. Yeni emojileri arkadaşlarınızla paylaşmanız için firmaların mobil cihazlar için güncelleme yayınlamasını beklemeniz gerekiyor.

Android, iOS ve Windows Mobile platformlarına yeni gelecek olan güncellemeler ile bu emojiler eklenecek.

İşte yeni eklenen 77 adet emojinin görselleri

Berkay Eke /

Kaynak: Technosfer / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title