Trakya Üniversitesi Öğrencileri Kablosuz Elektrik İleten Cihaz Ürettiler
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İpsala Meslek Yüksekokulu Elektronik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Enes Çalışkan'ın açıklamaları TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün konuşması Detaylar Edirne Bilim Şenliği Şenlikte 25 buluş ve patent alınan projeler tanıtıldı Trakya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Araştırma Destek Programları Başkanlığı işbirliğinde Edirne'de düzenlenen Bilim Şenliği'nde aralarında kablosuz elektrik üreten cihazın da yer aldığı yaklaşık 25 buluş ve patent alınan proje tanıtıldı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
İpsala Meslek Yüksekokulu Elektronik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Enes Çalışkan'ın açıklamaları
TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün konuşması
Detaylar Edirne Bilim Şenliği
Şenlikte 25 buluş ve patent alınan projeler tanıtıldı
Trakya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Araştırma Destek Programları Başkanlığı işbirliğinde Edirne'de düzenlenen Bilim Şenliği'nde aralarında kablosuz elektrik üreten cihazın da yer aldığı yaklaşık 25 buluş ve patent alınan proje tanıtıldı.
TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Balkan Kongre Merkezi'ndeki sergiyi gezdikten sonra yaptığı konuşmada, şu an üniversite olarak 15 patentin bulunduğunu söyledi.
Prof. Dr. Yörük, "Trakya Üniversitesinin 34 yıllık beyin terini sergiliyoruz burada. Çağdaş dünyada rekabet çok yoğun. Artık katma değeri yüksek ürünlere doğru yönelmeliyiz. Ülkemizin zenginliği ve refahı için üniversitelere ve bilim insanlarına büyük görevler düşüyor." dedi.
TÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜ Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa İnan ise bilim adına yapılan tüm çalışmaları bir araya getirdiklerini belirtti.
İpsala Meslek Yüksekokulu Elektronik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Enes Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, manyetik alan oluşturarak kablo kullanmadan elektriği aktarmayı sağladığı iddia edilen buluşunu anlattı.
Transformatör mantığıyla çalıştırdıkları cihazda 9 voltluk pil, ampul, anahtar ve test bobini kullandıklarını ifade eden Çalışkan, "Buradaki amaç yüksek gerilim ve yüksek frekansla düşük akım sağlamaktır. Bu şekilde kablosuz elektrik iletimini sağlamaya çalıştık." dedi.
Bilim şenliği gün sonunda bitecek.