Haberler

    Vodafone Tekno B2b Başladı: Fiziksel Sim Kartlara Veda, Esım'lere Merhaba

    Abone Ol

    Vodafone sponsorluğunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve BTK ev sahipliğinde, ICT Medya dergisi tarafından yapılan TEKNO B2B etkinliği düzenlendi.

    TEKNO B2B, işletmelerin işletmelere sunduğu teknoloji imkanlarının tanıtılması ve yeni işbirliklerinin ortaya çıkması için düzenlendi. Etkinliğin ana sponsorluğunu Vodafone, düzenleyiciliğini ise ICT Medya dergisi üstlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde yapılan etkinliğin ev sahibi ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu oldu.

    ETkinlikte bir açılış konuşması yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, iletişimin tarihsel süreçteki önemine değinerek sözlerine başladı. Teknolojinin yaşadığı değişim ve dönüşümlerden bahseden Bakan Yardımcısı, iletişimin daima öncelik olduğunu söyledi.

    Sayan, yerli teknolojiyi nihai hedef olarak gören operatörlerin geliştirdiği ürün ve uygulamaları, nitelikli iş birliği ortamında firmalarla buluşturmayı amaçladıklarını ve bir diğer hedeflerinin de 5G teknolojisine geçen ilk ülkelerden biri olmak olduğunu söyledi. Bu amaca ulaşmak için de yerli ve milli üretimi işaret etti.

    Sayan ayrıca 4,5G kapsamında monil işletmecilere yıllık ortalama 1,5 milyar TL'lik donanım ve yazılım yatırımı yapıldığını, bunun da en az %45'inin yerli ürün olması gerektiğini söylüyor. Bu şarta uymayan firmalar ise BTK tarafından cezaya çarptırılabilecek.

    Sayan ayrıca cihazlara gömülü olarak gelen eSIM teknolojisinin yakında Türkiye'de ve dünyada kullanılmaya başlayacağını belirtti. Bakan Yardımcısı, bu sistemde kullanılacak olan sunucuların yurt içinde olmasına BTK'nın gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirterek, bu teknolojinin de belli oranda yerlilik şartıyla sunulması gerektiğini söyledi.

    BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, şebekelerin yerli ve milli olmasının hem cari açığı azaltmak hem de güvenliği sağlamak açısından önemini vurguladı. 5G teknolojisi temelli olarak gelişecek uygulamaların, ülkenin yaratıcı gençlerinin fikirlerinden çıkıp dünyaya açılmasının da aynı derecede önemli olduğunu ifade etti.

    Karagözoğlu, 5G çalışmalarının da devam ettiğini, Türkiye'de katma değeri yüksek, yenilikçi çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

    Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan da yerli üretimi desteklemenin önceliklerinden biri olduğunu belirterek, "Bugüne kadar, BTK öncülüğünde, 5G Vadisi, HTK Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesi ve ULAK gibi yerli üretimi destekleyen birçok önemli projede aktif rol aldık" dedi.

    Deegan, İTÜ Vodafone Future Lab İnovasyon Merkezi'nde 30 yerli iş ortağı ile birlikte yeni projeler geliştirdiklerini söylerken, yerli üreticileri de tedarik zincirlerine katmayı ve onların ürünlerini yurt dışına taşımayı istediklerini belirtti. Vodafone Türkiye CEO'su, etkinliğin yeni işbirliklerine vesile olmasını umduklarını söyledi. Son olarak da Vodafone'un yerli üretimi desteklemeyi sürdüreceğini ve yerli firmalarla birlikte büyümeye devam edeceğini söyledi.

    ICT Medya Genel Yayın Yönetmeni Murat Pehlivan ise son yıllarda yerliliğin öne çıktığının ve milli ürünlerin daha çok tercih edildiğinin altını çizerek, bu ürünlerin kullanımını her zaman desteklediklerini belirtti.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Vodafone Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title