Haberler

    Yeni Bataryalar Yüzde 300 Daha Hızlı Şarj Olacak

    Abone Ol

    Akıllı telefon ve tabletler, elektrikli otomobiller çok daha hızlı şarjın keyfini çıkartacak.

    Burçin Aygün - -

    Akıllı cihaz sahiplerinin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de kısa sürede tükenen bataryalar. Teknoloji dünyası ne kadar gelişirse gelişsin, şimdilik batarya cephesinde devrimsel bir gelişme yaşanmadı. LG'nin kıvrımlı telefonu G Flex için ürettiği esnek batarya teknolojisini saymazsak, son yıllarda karşımıza başka bir örnek de gelmedi.


    Lityum-ion pillerin bu can sıkıcı özelliği çok yakında geçmişte kalabilir. Tokyo Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma lityum-ion pillerdeki elektrolit işleyişini değiştirmeyi amaçlıyor. Bataryalardaki çekirdeklerin daha dayanıklı hale getirilmesi ilkesine dayanan projede, lityum-ion pillerin elektrolik seviyesini artırmak ve buna bağlı olarak duyarlılık ve bozulmaya karşı direnci yükseltmek amaçlanıyor.


    Kimyasal dengenin de değiştirilmesi sayesinde kullandığımız mevcut bataryaların dört kata kadar daha hızlı şarj edilebilmesi mümkün olacak. En az yüzde 300 hızlandırılmış şarj süresinin yanında voltaj da 3V'tan, 5V'a çıkacak.


    Şimdilik ilk aşamada otomotiv sektörü için yapılan bu çalışmanın, kısa bir süre sonra akıllı cihaz bataryalarına da uygulanacağı söyleniyor.



    Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Burçin Aygün Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000

    Yorumlar (1)

    oğuzmarmaraseo@gmail.com:

    LG den başka kimse geliştirmiyor bu tür özellkleri insanlar için artık önemli olan şarj yani zaten bütün telefonların özellikleri iyi amaşarj hepsinde sıkıntılı bu konuda LG nini çalışma yapması cok iyi

    Yanıtla00
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title