Haberler

    Yeni Bir Flaş Kart Standardı Geliyor: Ufs!

    Abone Ol

    Sd, Memorystick, Compact Flash ve Diğerleri İçin Korkma Vakti: Yapyeni Bir Belek Kartı Tipi Geliyor.

    Sanırız kimse dokuz farklı kartı okuyan flaş kart okuyucusunu on kartı okuması için değiştirmek istemeyecektir, ancak JEDEC adlı tanınmış bir endüstri standardı grubu, yeni bir flaş kart biçimiyle başarıya ulaşmayı umudunda.

    JEDEC üyeleri, geçtiğimiz hafta gerçekleşen CES fuarında 'Universal Flash Storage (Evrensel Flaş Depolama)' adı verilen daha hızlı bir standardı tanıttı. Gruba göre bu kartlar "akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar gibi taşınabilir cihazlarda en yüksek teknik özellikleri sağlayacak şekilde tasarlandı". Standardın detaylarının 2011'in ilk çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

    Bellek çipi üreticisi Micron Technology, telefon tasarımları için standardı destekleyeceğini açıklarken, Nokia standart için 'vazgeçilmez bir açık standart' sözlerini kullandı. Samsung, standartı kullanan ürünler sunacağını açıklarken Toshiba da standardın yüksek performansını ve düşük güç kullanımını övdü.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title