Haberler
Haberler ›› Tuba Hezer ›› Biyografi

Tuba Hezer Biyografisi

Tuba Hezer
Doğum Tarihi1.1.1989

Tuba Hezer Kimdir ?

1989 yılında Van'ın Erciş ilçesi Doğancı Mahallesi (Zilan) nde doğdum, 8 yıllık ilköğretim öğrenimini Erciş Kız YİBO da okudum. Lise öğrenimimi tam eğitim bursuyla özel bir kolejden gördüm. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümünden mezun oldum, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünü de okudum. Üniversite öğrenim sürecinde işçi derneklerinde kadın ve işçilerin sorunları için aktif çalışmalarda bulundum. Kapitalizmin ürünü olan uzun çalışma saatlerine, taşeronlaştırmaya, düşük ücretlere, gasp edilen haklara karşı iş yerlerinde fabrikalarda alanlarda aktif çalıştım. Özellikle sistem tarafından sindirilmiş, emeği yok sayılmış ve ikinci sınıf insan olarak görülen işçi kadınların ve Kürdistan’dan göç ettirilip fabrikalarda ucuz işçiliğe mahkum edilen kadınların sorunlarına yakın tanıklık edip çözüm arayışlarında bulundum.

Kürdistanlı bir Kadın olduğum için Kürdistan’daki sorunların içinde birebir bulunmam ve Türkiye metropollerinde okumam hem ötekileştirilen diğer kesimlerin sorunlarını hem de Kürdistan’daki sorunları ortak paydada görmemi ve bu doğrultuda çözüm arayışlarına girmemi sağladı.

Derneklerde, yaptığımız çalışmalar “Kürtler özgür olmadan Türkiye özgürleşemez” temel ilkesi üzerineydi. Bundan dolayı öncelikli çalışmamız Kürdistan sorunları üzerineydi. Eğitim sürecini tamamladıktan sonra Van'da özel bir hastanede insan kaynaklarında çalıştım, daha sonra İstanbul'da uluslararası bir araştırma firmasında Türkiye koordinatörlüğü yaptım. İş yaşamımda kadın ve işçilerin sorunları ile ilgili çalışmalara aktif bir şekilde devam ettim. Ancak Kürdistan’da yaşama isteğim İstanbul’dan Van’a kesin dönüş yapmamı sağladı. Bu süreçte Van’da nişanladı Milletvekili Adaylık sürecine kadar öğretmenlik yaptım.

title