Haberler

5 ilde orman yangını! Ekiplerin zamana karşı yarışı başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle İzmir'in Karabağlar, Antalya'nın Serik, Kahramanmaraş'ın Onikişubat, Gaziantep'in merkez Şehitkamil ve Yalova'nın Armutlu ilçesinden orman yangını haberleri geldi. İtfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, yangınlara müdahale etmek için havadan ve karadan çalışma başlattı. Kahramanmaraş'taki yangında alevlerin yaklaştığı 8 ev ise tahliye edildi.

Antalya'nın Serik ve Kahramanmaraş'ın Onikişubat, ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler, yangını söndürmek için zamana karşı yarış başlattı.

Son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle İzmir, Antalya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Yalova'dan orman yangını haberleri geldi.

4 ilde orman yangını alarmı! Ekiplerin zamana karşı yarışı başladı

ANTALYA

Antalya'nın Serik ilçesi Yumaklar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına 8 uçak, 6 helikopter, 22 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 iş makinesi ve çok sayıda yangın söndürme işçisi ile müdahale ediliyor.

YALOVA

Yalova'nın Armutlu ilçesi Kapaklı ve Keçikayalıkları'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 2 helikopter, 10 arazöz ve itfaiye araçlarının müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı.

4 ilde orman yangını alarmı! Ekiplerin zamana karşı yarışı başladı

GAZİANTEP

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine yönlendirilen Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Ekiplerin çabasıyla yangın kontrol altına alındı.

4 ilde orman yangını alarmı! Ekiplerin zamana karşı yarışı başladı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Suçatı Mahallesi'ndeki Fırnız Mesire Alanı'nına yakın ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine yönlendirilen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince yangına, 1 helikopter, 11 arazöz, 4 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 1 iş makinesi ve 110 personelle müdahale ediliyor.

4 ilde orman yangını alarmı! Ekiplerin zamana karşı yarışı başladı

Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışması sürüyor. Jandarma ekipleri bölgeye vatandaşların girişine izin vermezken, söz konusu bölgede bulunan vatandaşlar da tahliye ediliyor.

8 EV TAHLİYE EDİLDİ

Jandarma ekipleri bölgeye vatandaşların girişine izin vermezken, söz konusu bölgede bulunan vatandaşlar da tahliye ediliyor. Dumandan etkilenen 1 orman muhafaza memuru ambulansla hastaneye kaldırıldı. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, AA muhabirine, jandarma ekipleri ve diğer kamu personellerinin yangına koordineli şekilde müdahale ettiğini söyledi. Bölgede 8 evin tahliye edildiğini belirten İnan, yangına havadan 6 helikopter, karadan ise iş makineleri ve arazözlerle müdahalenin sürdüğünü ifade etti. İnan, bölgeye yangın söndürme uçağı da talep ettiklerini bildirdi.

4 ilde orman yangını alarmı! Ekiplerin zamana karşı yarışı başladı

İZMİR

İzmir'in Karabağlar ilçesinde de orman yangını çıktı. Yangın, saat 17.18 sıralarında Kavacık Mahallesi'nde meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz, 8 su ikmal aracı, 3 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Kaynak: AA / Yaşam

Orman Genel Müdürlüğü Orman Yangını Orman Yangını Kahramanmaraş Kahramanmaraş Şehitkamil Karabağlar Onikişubat Gaziantep Gaziantep İtfaiye 3-sayfa Antalya Antalya Armutlu Yalova Yalova Güncel İzmir Yaşam Doğa Antalya Doğa 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

Lütfü Gökşen:

yapmadığınız neresi kaldı yakanda yaktıranda ALLAH sizleri kahru perişan etsin emiii.

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title