Haberler

Altıntaş'ta İmam Hatip Okulları'nın 66. Kuruluş Yıl Dönümü

Abone Ol

İmam Hatip Okulları’nın 66. kuruluş yıl dönümü, Kütahya’nın Altıntaş İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programla kutlandı.

İmam Hatip Okulları'nın 66. kuruluş yıl dönümü, Kütahya'nın Altıntaş İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programla kutlandı.

Törene Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Tanrıkulu, AK Parti İlçe Başkanı Cihangir Dönmez, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Akbulut,okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, programda yaptığı konuşmada, "Ben de bir İmam Hatipli olarak burada konuşmaktan onur duyuyorum. Milletin değerlerinin yok sayıldığı, çiğnendiği, ayaklar altına alındığı süreçlerden geçtik. İbadethanelerimizin ahırlara, depolara, müzelere çevrildiği, kapılarına kilit vurulduğu, yüzyıllardır yurdumuzun üzerinde inleyen ezanın susturulduğu, yerine çirkin bir şarkının minarelerden söylendiği günlerden geçtik. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekte, öğretmekte yasaktı. Çocukların kendi dillerini, kendi kültür ve geleneklerini, hatta tarihlerini, ecdadını öğrenmeleri suçtu. Bırakın öğrenmeyi ve öğretmelerini, evinde belli kitapları bulundurmak dahi suçtu. Gençler şuan bulunduğunuz, okuduğunuz okulun kıymetini bilin. Her sıkıntınızda Belediye Başkanı olarak yanınızdayım. Bugün çok şükür İmam Hatipli bir Cumhurbaşkanımız var, valilerimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz var. Bakın bende İmam hatipten yetişmiş olarak sizlere bugün hitap ediyorum. Hedeflerinizi büyük koyun. Bizler her zaman yanınızdayız"ifadelerini kullandı.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ferit Karabulut Altıntaş Hatipli Kütahya Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title