Haberler

Bakanlık görüntüleri paylaştı! Pis suları denize döken Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 464 bin lira ceza

Güncelleme:
Abone Ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin atıksu arıtma tesisinin denize kabul edilebilir değerlerin üzerinde atıksu deşarjı yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan görüntüler sonrası belediyeye 464 bin 585 TL idari para cezası uygulandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin atıksu arıtma tesisinin denize kabul edilebilir değerlerin üzerinde atıksu deşarjı yaptığını gösteren görüntüleri paylaştı. Belediyeye 464 bin 585 TL idari para cezası uygulanarak, konuya ilişkin adli süreç başlatıldığı açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen atık su arıtma tesisine ait deniz deşarjı hattında, Sahil Güvenlik Komutanlığı dalış ekibince sualtı incelemesi yapıldı. Yapılan incelemelerde hattın çıkış noktasında koyu renkli ve kirletici özellikte atık su çıkışı olduğu tespit edildi. Ayrıca aynı gün Damlataş Plajı Mevkisi'nde yağmur suyu kanalına ait deşarj noktasında da benzer görüntüler kaydedildi.

STANDARLARA AYKIRI SU DEŞARJI YAPTILAR

Bakanlığa gelen ihbarın ardından Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetim ekipleri, bölgeye sevk edildi. Tesisin, standartlara aykırı atık su deşarjı yaptığı belirlendi ve akış durduruldu. Damlataş Plajı Mevkisi'ndeki yağmur suyu hattına kaçak bağlantılar yapıldığı tespit edildi ve bu bağlantıların kesilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Söz konusu kirlilik sebebiyle Bakanlık, Antalya Büyükşehir Belediyesine 464 bin 585 lira idari para cezası uyguladı ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Politika Antalya Antalya Güncel Çevre Yaşam Çevre Antalya Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (62)

Selim Keskin:

ceza az. bir de turistik bölge.

Yanıtla13499
Nurullah Akarslan:

LUTFEN ELESTIRMEYELIM HIPERSONIK HEYKEL FUZESI YAPIYOR ADAMLAR

Yanıtla90375
YalancıSavar:

Su altı çağdaş sanat gösterisi derler ona

843
Fikret Arslan:

Yok değil yanmaz kefen üretecekler o atıklardan

2013
Akıllı olmalıyız:

Helal chp en büyük mükemmel dürüst herseye duyarlı bir parti bravo

1023
Mehmet Çanta:

Ne alaka yav

1512
necmettin durmaz:

chp olumlu bir şey yapmaz

Yanıtla79296
Onur Yaşar null:

Akp yapıyomu

4833
İlhan Fırat:

Bedelini yine vatandaş ödüyor. Belediyeye kesilen cezayı cepten ödeyecek halleri yok ya

Yanıtla16302
YalancıSavar:

İşlenen suça kılıf bulamayınca heykelciler.

1834
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title