Haberler

Bu nasıl gelenek? Kayınbaba ve kaynana, gelinlerinin önünde güreş tuttu

Güncelleme:
Abone Ol

Kırıkkale, Yozgat ve Çorum gibi şehirlerde yaygın olan bir geleneğe göre; gelin arabadan inmeden önce kayınbaba ve kaynana güreş tutuyor. O geleneğin icra edildiği bir düğünde ortaya çıkan görüntüler ise kısa sürede viral oldu.

Kırıkkale, Yozgat ve Çorum gibi illerimizde uzun yıllardır süregelen ilginç bir gelenek hala yaşatılmaya çalışılıyor. Bu geleneğe göre; oğullarını evlendiren anne ve baba, gelin bindiği araçtan inmeden güreş tutuyor. Şaşırtan bu geleneğin icra edildiği bir düğünde ortaya çıkan görüntüler ise görülmeye değerdi.

"BÖYLE GELENEK OLMASIN MÜMKÜNSE"

Kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenen videonun altına "Ne saçma gelenek", "Bakalım daha ne kadar adet adı altında saçma sapan şeyler göreceğiz", "Allah akıl fikir versin", "Gelin hanım, size hayatta bol şans diliyorum", "Böyle gelenek olmasın mümkünse", "Adam yıllardır bu anı mı bekliyormuş?" şeklinde yorumlar yapıldı.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Kültür Sanat Kırıkkale Güncel Yozgat Yaşam Çorum Baba Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (51)

Aslan Karakaya:

kimse boş yorum yapmasın. güzel bir gelenek. hep kayinbaba yenilir kaynana kazanır. anlamıda kadın erkekten üstündür.

Yanıtla403144
Doğrucu:

Sonra müğe anlıda damat kaynanaya atladı gelin kayın pederle kaçtı

29107
Hek Tor:

Gelinle damada zifaf gecesini nasıl geçirmelerini tarif eden bir gelenek olsa gerek... Standartların dışında bir durum olmasına karşın.

1729
Doğuş:

Gün görmemiş Afrika kabilelerini aratmiyorlar

535
MÜCAHİD:

geri kalmışlıkları tesadüf değil yani

Yanıtla140263
Hikmet Demirci:

Sen nerelisin söyle ne olduğunu söyleyelim. ilk uygarlık Çorum'da var olmuş gelmişsin geri kalmış diyorsun. Çorum, dünyanın merkezidir. Aç Google bak. Çorum medeniyet şehridir. Aç tarih kitaplarını oku. Çorum, sanayi şehridir. Aç, yakın tarihi oku. Marketlere git pirinç raflarına bak. Osmancık pirincini görürsün. leblebisi dünyada bilinen şehirdir Çorum. Geri kalmış dediğin il, ülke ekonomisine katkısı hat safhadadır. Aç oku, araştır. Bir de gel Çorum'a ziyarette bulun.

96119
Birşey demedimki:

Renklidir ülkemin adetleri. Güzel ve farklı bir gelenek. Yaşatılması gerekir örf ve adetlerimizin..

Yanıtla229127
Nursen Koca:

bir bayanla erkegin bu sekilde herkesin icinde ki durumu hos degil bence .heleki dini esaslarimiza gore yasiyorsak.bazi geleneklerimizi islamiyet yasiminin ustunde tutanlarada anlam veremiyorum.inanmiyordur baska.anliyabilirim...

Yanıtla60266
Simsek Niyazi:

Sağolasın kardeşim,kısa ve öz.

1068
Bahri Şen:

Anadoluda gelenektir bu. mizansel olarak kaynana kayinbabayı Her zaman yener. buradaki mesaj Anadolu kadını her anlamda güçlüdür manası çıkar.

Yanıtla140173
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title