Haberler

Bu nasıl sorumsuzluk! İzmir'i yakıp kavuran yangının çıkış nedeni belli oldu

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına müdahale devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının piknik için ateş yakan 3 kişi yüzünden çıktığını açıkladı. Yangınlarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı, 3 kişi de aranıyor.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde önceki gün ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerleri ile sanayi sitesine sıçrayıp 3 mahallenin de boşaltılmasına neden olan yangına, günün ağarmasıyla ekipler havadan müdahale etmeye başladı. Ekipler, yangını kontrol altına alma çalışmalarını şiddetli rüzgara rağmen sürdürüyor.

YANGINDA 16 EV YANDI

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi Karatepe mevkisinde önceki gün başlayan yangın yerleşim yerlerine kadar ulaşmıştı. Yangında 16 ev yanmış, 87 ev ve 45 iş yeri boşaltılmıştı. 3 mahallenin de tahliye edildiği yangın dolayısıyla hayvan barınağı da boşaltılmıştı.

Bu nasıl sorumsuzluk! İzmir'i yakıp kavuran yangının çıkış nedeni belli oldu

BÜTÜN EKİPLER SEFERBER OLDU

Karşıyaka'da başlayan ve Bayraklı ile Çiğli ilçesindeki ormanlık alanlara da yayılan yangında, kentin birçok noktası duman altında kalmıştı. Yangın söndürme çalışmalarına, orman ekiplerinin yanı sıra belediyeler, polis, AFAD, jandarma personeli de araçlarıyla destek vermişti.

Bu nasıl sorumsuzluk! İzmir'i yakıp kavuran yangının çıkış nedeni belli oldu

ÇIKIŞ NEDENİ: PİKNİK İÇİN YAKILAN ATEŞ

Yangının çıkış nedenine ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Her iki yangın da ormanlık alanda başladı. Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış oldukları ateşten maalesef" ifadelerini kullandı.

YANGIN BİNALARA SIÇRADI

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yerleşim alanlarına ulaşan yangından yeni görüntüler geldi. İzmirli vatandaşlar, balkondan çektikleri görüntülerde alevlerin ilerleme hızını saniye saniye kaydetti. Bir videoda yangının, bir binanın çatısına sıçradığı görüldü.

EV VE İŞ YERLERİ BOŞALTILDI, MAHALLELER TAHLİYE EDİLDİ

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Karşıyaka ile Bayraklı bölgesinde devam eden yangına yönelik havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Yamanlar mevkisinde, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Yangının enerjisinin azaldığı ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi. Alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangının hızı saatte 80 kilometreyi aştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İzmir'deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam edildiğini açıkladı. İletişim Başkanlığı, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir'deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediliyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı" ifadelerine yer verdi. İzmir'de devam eden yangınlarda toplam 596 araç ve 2965 personel ile müdahale çalışmalarına havadan ve karadan devam ediliyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Yaşam

Tarım ve Orman Bakanı Karşıyaka 3-sayfa Güncel Yaşam İzmir İzmir İzmir 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (65)

Emre:

toplumda Dini ve ahlaki bilinç eksikligi var okullarda haftada 1 saat Din dersi olursa tabbi hak hukuk bilmeyen ahlaki kuralları bilmeyen kaba saba insanlarla dolar toplum kesinlikle Din ve ahlak dersleri artırılmalı hatta matematik dersi dahil tüm derslere başlamadan önce öğretmenler çocuklara ahlaki kuraları birakc dakika anlatmalı sevgi saygi merhamet kul.hakki hakk hukuk gibi erdemli davranışları falan ki toplum iyice bilinclensin

Yanıtla160450
duyarlı vatandaş:

1994 doğumlu ve sonrasında doğan öğretmenlerde bu saydıkların yokken nasıl çocuklara aktarsınlar.

1036
Bilal Erik:

Devlet ormana giren her vatandaşın başına adam dikemez insanlar sorumluluk sahibi bilinçli çevreye duyarlı olması gerekir. insanlık gereği ama insan yetişmiyor artık!

Yanıtla6480
mine dikmen:

Sokmasın o zaman atlı orman muhafaza memurları olsun

1612
osman kara kara:

Mangalı bu ülkede yasaklayın kardeşim

Yanıtla19289
Ömer Biçer:

Sen hiç mangal yemiyormusun? Sadece mesire alanlarında burada ateş yakılabilir denilen alanlarda piknik yapılabilir mangal yakılabilir bunda sorun yok, ormanlık alanlarda yani burada ateş yakılamaz denilen yerlerde piknik yapmaya kalkışanlar büyük facialara sebep olabiliyor kurallara herkesin uyması gerekir

217
01yönetmen 01:

Bu orman muhafaza memurları ne iş yapar

Yanıtla112187
Suleyman Cetinkaya:

devlet her ormana girene bekci dikemez bu ormanlrda suanda ates yakmanin cok tehlikeli odugunu bilen insanlar olmadigi surece yanginlar sonmez

116
Defenestration Enjoyer:

bahçelerde maydanoz, gel bize bazı bazı

42
Şerif:

Ormanlık alanlarda mangalı yasaklayın. Hatta şehir içi parklardada yasaklayın. Üç beş kişi kızarmış tavuk yiyecek diye ne parklarda oturabiliyoruz ne yanından geçebiliyoruz. Heryer dumanaltı.

Yanıtla9278
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title