Haberler

Çanakkale'deki deprem sonrası Naci Görür Marmara'ya dikkati çekti: En yakın orada olacak

Güncelleme:
Abone Ol

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Çanakkale'nin yanı sıra İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi. Deprem sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada "Bu kol ve Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür, "Bu kol ve Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde saat 17.39'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı, yerin 10,23 kilometre derinliğinde gerçekleşti. AFAD'dan yapılan açıklamada, ''deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmadığı'' belirtilirken ''Saha tarama çalışmalarının devam ettiği'' aktarıldı.

Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X'teki sosyal medya hesabından bir değerlendirme yaptı. Prof. Dr. Görür, depremin Bayramiç'in güneyindeki Evciler Fay Zonu'nda meydana geldiğini açıkladı. Bu fayın Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) orta branjına ait olduğunu ifade etti.

"ŞİMDİLİK EN YAKIN DEPREM MARMARA'DA OLACAK"

Prof. Dr. Naci Görür, "Bu kol ve KAF'ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara'da olacak.'' değerlendirmesi yaptı.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Yaşam

Naci Görür Balıkesir Çanakkale İstanbul 3-sayfa Marmara Manisa Enerji Deprem Yaşam Bursa İzmir Ezine Deprem 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Savas Ozturk:

Deprem olmasına karşın altınlarımı kenara koydum pusudayım

Yanıtla1212
MÜCAHİT KELEŞ:

ya gece depreme yakalanıp ölürsen neolacak

525
Savas Ozturk:

İç Anadolu bölgesinde yaşıyorum deprem riski az

1110
Damla Sengul:

Anadolu irfanı

011
HABERCİ:

İstanbul'da devasa binalar inşaa ediliyor.milyonlarca göç alıyor. buna dur denilip İstanbul nüfüsunun seyreltilmesi gerekiyor. Bütün firmalar İstanbul'da genel merkez açıyorlar .sebebini hala anlamış değilim

01
Emre Kaya:

Tamam güzel peki İstanbul buna hazır mı?

Yanıtla313
Savas Ozturk:

22 yıldır hazırlamayanlar düşünsün bunu

03
Veli Baysal:

Şarköy de olacak görürsünüz bak

Yanıtla62
Hakan Karabulut:

Nerde

Yanıtla42
Defenestration Enjoyer:

olmayacak dediğin yer yok ki

Yanıtla14
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title