Çavdarhisar'da 'Tohumdan Sanata Su Kabağı Yetiştiriciliği ve İşlemeciliği' Projesi
Aizanoi Kültür ve Turizm Derneği önderliğinde, Çavdarhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çavdarhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün ortakları olduğu “Tohumdan Sanata Su Kabağı Yetiştiriciliği ve İşlemeciliği” projesinin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenmesine...
Aizanoi Kültür ve Turizm Derneği önderliğinde, Çavdarhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çavdarhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nün ortakları olduğu "Tohumdan Sanata Su Kabağı Yetiştiriciliği ve İşlemeciliği" projesinin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenmesine karar verildiği belirtildi.
Projenin halka ve öğrencilere duyurulması amacıyla bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Proje tanıtım toplantısına Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, İl Dernekler Müdürü Mehmet Çelik, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Yıldız, MHP üyesi Nuri Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Demirel, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ş.Ahmet Günel, daire amirleri ve muhtarlar ile projede faaliyetlerde yer alması düşünülen öğrenciler katıldı.
Proje tanıtımı ve stratejik ortaklık için yapılan toplantıda konuşan dernek başkanı Musa Kazak, "2004 yılında tarihi Aizanoi Antik Kenti ve çevresinin tanıtımı için kurduğumuz derneğimiz için önemli bir gündür. Çünkü hem tarihi antik kentimizin tanıtımına katkı sağlayacağını hem de bölgemiz insanları ve gençlerimizin ekonomik gelişimlerine katkısı olacağını düşündüğümüz güzel bir projenin başlangıç günündeyiz. Ayrıca proje kapsamında derneğimiz iki kamu kurumu Halk Eğitimi Merkezi ve Tarım Meslek Lisesi ile ortak olmuş ve birlikte çalışma fırsatı bulmuştur. Bu ortaklık ilçemizin diğer kurumları için örnek bir durumdur. Proje kapsamında su kabaklarını topraksız koşullarda yetiştirmek için Tarım Meslek Lisesi bünyesinde modern bir sera kurulacaktır. Kurulan bu serada katılımcılar seracılık yapmayı öğrenirken su kabağı da yetiştirecektir.. Yetiştirilen bu su kabakları ikinci aşamada Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılacak kurslarda işlenerek sanatsal ürünlere dönüştürülecektir. Oluşturulacak sanatsal ürünlerde bölgemizi tanıtacak figür ve desenler kabaklar üzerine işlenerek başta Aizanoi Antik Kentimiz olmak üzere ilçemiz ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Projenin tüm taraflara hayırlı olmasını dilerim." dedi.
Proje ortağı Çavdarhisar Tarım Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Süleyman Sarı konuşmasında, "2011 yılında kurulan okulumuz verdiği eğitim ile bölgede ilk ve tek tarım meslek lisesidir. Bünyemizde insanlığın vazgeçemediği bölümler olan Tarım, Gıda, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı alanları vardır. Nitelikli öğretmen kadromuz ile bölgemizin ihtiyaç duyduğu teknisyenler mezun ediyoruz. Ancak iyi bir teknisyen mezun edebilmek için eğitim dönemleri boyunca alacakları uygulamalı eğitimler oldukça önemlidir. Bu açıdan okulumuz tarım öğretmenleri koordinatörlüğünde hazırlanan Aizanoi Kültür ve Turizm Derneği'nin sahibi olduğu bu projeye ortak olmaya karar verdik. Ayrıca bu proje okulumuzun da ilk tarımsal projesi olma niteliği taşımaktadır. Proje kapsamında yapılacak donanım ve elde edilecek ürünler ile tarım alanındaki eğitim kalitemizi yükseltmeyi hedefliyoruz. Ayrıca diğer kurumlarla bir arada çalışıyor olmamız hem proje ortağı kurumlara hem de Çavdarhisar'a bir dinamizm katacağı inancındayım. Projenin tüm taraflara hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.
İmza töreninin ardından yapılan kokteyl ile katılımcılardan projenin nasıl geliştirilebileceği konusunda fikir paylaşımları yapıldı. (YD-EFE) - KÜTAHYA