Çöpten, Çizgi Film Kahramanlarını Yaptılar
Antalya’da "Sizin Çöpe Attıklarınız Bize Malzeme" Workshop etkinliğinde buluşan 20’ye yakın minik, yumurta kartonundan hayallerindeki çizgi film kahramanlarını yaptı, topraktan oluşan kile de el izlerini bırakıp imzalarını attı.
Antalya'da "Sizin Çöpe Attıklarınız Bize Malzeme" Workshop etkinliğinde buluşan 20'ye yakın minik, yumurta kartonundan hayallerindeki çizgi film kahramanlarını yaptı, topraktan oluşan kile de el izlerini bırakıp imzalarını attı.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı tarafından Koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Aydın Zor ve Öğretim Görevlisi Gülşen Öztürk'ün yaptığı "Sizin Çöpe Attıklarınız Bize Malzeme" konulu Workshop etkinliği düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Seramik Atölyesinde düzenlenen etkinliğe 20'ye yakın 3 ve 7 yaş arasında minikler ile aileleri katıldı. Çocuklar ile ebeveynlerine ayrıştırmalı atıkların geri dönüşümdeki önemini konu alan etkinlikte, minikler yumurta kartonlarını oluşturulan kalıplara yerleştirerek Garfield, Donald Duck, Hello Kitty, Fred Çakmaktaş ailesi gibi hayallerindeki çizgi film kahramanlarının maskelerini yaptı, yine kilden de hayallerindeki şekilleri tasarladı. Doyasıya eğlenen minikler Hollywood yıldızlarının şöhret kaldırımına bıraktığı izler gibi de yaptıkları eserlere el izlerini bıraktı.
"Biz de iz bıraktılar"
Proje hakkında bilgiler veren Öğretim Görevlisi Gülşen Öztürk, geçen yıl yetişkinler için düzenledikleri etkinliği, bu yıl çocuklara yaptıklarını söyledi. Hedefinin geri dönüşüm atıklarına çocukların ilgisini oyunlarla çekmek olduğunu belirten Öztürk, "Kağıt hamurundan Garfield, Donald Duck, Hello Kitty gibi kahramanları yaptık, daha sonra kilden yaptık. Tabi çocuklar buraya geldiklerinde biz de iz bırakıyorlar. Biz de bunu ölümsüzleştirmek istedik. Kilden çocukların el izlerini aldık, şekillendirdik. Bunları önümüzdeki günlerde pişirip, 23 Nisan'da çocuklara hatıra ve anı olarak hediye etmek istiyorum" dedi.
"Hayallerini çöpten elde ediyorlar"
Ayrıştırmalı atıklarının önemine de değinen Öztürk, "Çocuklar hayallerindeki çizgi film kahramanlarını çöpten elde ediyorlar. Aslında çöpe attıkları kendi malzemeleri, ayrıştırmalı atıklara dikkat çekmek istedik ve çocuklar bunu fark ettiler. Tabi son derece önemli, Bence eğitim bu yaşlarda ve bu sıralarda başlıyor. Mesajımızı doğru yerde ve doğru zamanda verdiğimize inanıyorum" diye konuştu.
"Kızım eğleniyor, hayal dünyası gelişiyor"
Atık malzemelerinin sanat unsuruna dönüştürmek için projeyi gerçekleştirdiklerini kaydeden Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aydın Zor, "Çocukları sanatla tanıştırmak, el becerilerini, kas becerilerini geliştirmek ve özellikle atık malzemelerin sanat unsuru olarak dönüştürülüp kullanılabileceğini bu yaşta onlara gösteriyoruz. Daha sonra bunları kendi okullarında sergileyecekler" dedi.
Çocuğuyla birlikte çok eğlendiklerini söyleyen aile velilerinden Seçil Yay, "Çok güzel, eğlenceli hem de çocukların yaratıcılıklarını geliştirmesi açısından çok güzel bir proje. Çok eğlendik. Kızım eğleniyor ve hayal dünyasını geliştiriyor" diye konuştu.