Haberler

Erzurum Valiliği'nin paylaştığı fotoğrafa önce tepki yağdı ama gerçek kısa sürede anlaşıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Erzurum Valiliği'nin "Dünya Kadın Çiftçiler Günü" için paylaştığı fotoğraf kısa sürede büyük ses getirdi. Kadın çiftçilerin üzerindeki kıyafetler için birçok kişi "Burası Afganistan filan mı?" yorumları yaparken gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Kıyafetlerin "Ehram" adı verilen Erzurum'un geleneksel giysileri olduğu ve bitmek bilmeyen kış ayları için özel olarak tasarlandığı ifade edildi.

Erzurum Valiliği İl Tarım Müdürlüğü "Dünya Kadın Çiftçiler Günü"nü kadın çiftçilerle bir araya gelerek kutladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger ve kurum personelinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe ilişkin fotoğraflar ise kısa sürede gündem oldu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger ile fotoğraf karesine giren çiftçi kadınların üzerindeki kıyafetleri gören çok sayıda kullanıcı önce tepki yağdırdı.

Erzurum Valiliği'nin paylaştığı fotoğrafa tepki yağdı ancak gerçek kısa sürede anlaşıldı

Paylaşımın altına "Burası Afganistan filan mı?", "Şaka mı bu?" yorumları yapılırken gerçek ise kısa sürede ortaya çıktı.

Erzurum Valiliği'nin paylaştığı fotoğrafa tepki yağdı ancak gerçek kısa sürede anlaşıldı

Kadın çiftçilerin üzerindeki kıyafetlerin "Ehram" adı verilen ve Erzurum'da kışın soğuklardan korunmak için özel olarak tasarlanan yöresel kıyafetler olduğu öğrenildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Yaşam

Erzurum Valiliği Kültür Sanat Afganistan Erzurum Kadın Yaşam Dünya Kadın Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (59)

Murat Yildirim:

He Afganistan ne olmuş yani ne bunda atalarımız nenelerimiz 1000 yıldır böyleydi inkarmı edeceyğiz ne olduysa 110 yıldır içimizdeki gavur tohumları ortalığı karıştırma derdindeler

Yanıtla3631K
VOLKAN POLAT null:

Erzurumlu sol görüşlü biri olarak yazıyorum. Öyle herşeyi abartmanın anlamı yok. Afganistan falan ne alaka. Erham erzurumlu kadınların geleneksel örtüsüdür. Öyle sanıldığı gibi şeriatla falanda alakası yoktur. Öyle Arap fars kültüründen gelen türban bone gibi bişey değil yani. Türk tipi örtünme şekli leçek yazma tülbent erham.. gibi öğelerden biridir.

Yanıtla174700
Masum Suçlu:

Volkan şeriat ne seni leylekler mi getirdi. Rabbine dönünce ne cevap vereceksin

94392
C-EO GmbH:

Sol oldugunu ne güzelde aciklamis

47191
Cafer Dağ:

Yazıklar olsun

14867
Alkurt:

Masum Suçlu, adında yakışmış... Şeriatı sana sorsam bilmezsin, Şeriat demek, Allah'in gosterdigi yolda ilerlemektir... Şeriat iki Türlüdür. Bir, insanin kafasına göre koyduğu şeriat Afgan modeli gibi, iki Kurandaki Seriat. Kurandaki şeriata eyvallah ama insanınkafasina gore koyduğu şeriattan Allah korusun derim. Ha..Şeriatı aynı zamanda,Herkesin özgürce zorlama olmadan ibadetini yapmasıdır ana dilde anlayarak Kur'an okumasidir ve Yüce Allah'ın Kurandaki buyruklarıdir.

56137
Yakup Vural:

Ağzına sağlık Volkan kardeş. Senin yorumuna verilen yanıtları okuyunca, bu ülkeye yazık diyorum!

3322
Vatansever:

Ya insanlar orasını burasını açmak zorunda damı ya? İsteyen örtünür kime ne? Niye açık bu insanlar diye karışan mi var? Yok Afganistanmis yok bilmeme neymiş kardeşim Erzurumlu Nene Hatun da böyle kapalıydı, Kastamonu nu Serife Baci da, boyle binlerce vatan evladi bu ulke ugruna savaştı. Yorumu beğenmeyen arkadaş sen özünü kaybetmiş olabilirsin, ama oradaki insanlar kaybetmemiş. Dün İzmir in efeler nasıl giyinirdi şimdi bak bakalım izmir erkekleri hiç efe gibi mi ... daha çok örnek var ama neyse.

Yanıtla49631
Mehmetşah Çapar:

Farzetki geleneksel deilde hanım ablalar kendilerini örtmüşler afkanistanmı diyeceksin terbiyesiz

Yanıtla55540
Aktan Özer:

Memleket ahmak dolu. Hemde yorum yaptığını zannedip ahmaklığından haberi olmayan türden. Milletin giyimine kuşamına hele de yöresini bilmediğin insanların kıyafetine yorum yapma.

Yanıtla29421
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title