Haberler

Bir dönem her evde bulunan fincan takımları şimdi servet değerinde

Güncelleme:
Abone Ol

Geçmişte her evin vazgeçilmez bir parçası olan sarı fincan takımları günümüzde antika olarak büyük bir değer kazandı. Fiyatları ise altını solladı.

ABD merkezli Anchor Hocking firmasının ürettiği ve özellikle de sarı rengi ile popülerlik kazanan fincan takımları, 1980 ila 1990 yılları arasında dünyanın en çok satan ürünleri arasında yer almıştı. Türkiye'de de bir dönem hemen hemen her eve giren ikonik fincanlar, tasarımların modernleşmesiyle beraber kullanılmamaya başlandı. Birçok insan eski fincanlarını çöpe atarken, bazıları ise ya dolaplara ya da çatı katlarına yerleştirerek saklama tercihinde bulundu. Ancak son dönemde antikacıların harıl harıl aramaya başladığı fincan takımlarının ortalama değeri 3.500 TL'yi geride bıraktı.

Bir dönem her evde bulunan fincan takımları şimdi servet değerinde

ANTİKACILARIN YENİ GÖZDESİ HALİNE GELDİ

Birçok antikacı, sarı fincan takımlarını satın alabilmek fırsatını yakalayabilmek için ilanlar açarken, söz konusu durum fırsatçıların da devreye girmesine yol açtı. Kendilerini antikacı olarak tanıtan birçok kişi, değeri 3.500 TL ila 10.000 TL arasında değişen fincan takımlarını daha uyguna fiyatlara alabilmek için denemeler yapıyor.

FİYATI 10.000 TL'YE KADAR ÇIKABİLİYOR

Fincan takımlarının ortalama fiyatı 3.500 TL seviyelerinde olsa da, fiziki durumlarının sağlamlığı ve modellerine göre söz konusu fiyatlar 10 bin TL'ye kadar artış gösterebiliyor. Yaklaşık 40 yıl önce üretilen fincanların dayanıklı ve hasar almamış bir yapıya sahip olmaları fiyatlarını en çok etkileyen özellikler olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Ekonomi Yaşam Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (29)

bekir yapici:

ben 40 yili askin bir süredir almanyada antikacilik yapiyorum antika ve pit pazarlarinda bilhassa porselen cam tablo eski aletler alip satiyorum o resmini koydugunuz orjinal kartonunda olan kahve takimi 2 senedir elimde 10 € bile satamiyorum.

Yanıtla17274
GAGS:

elin alamanı ne bilir getir burada 300 € ediyor.. :D

13
Buri P:

Abi kargo senden olursa ben alırım.

10
Deli Ormanlı:

ben de eski alman bakalit kolyeler arıyorum vişne rengi ama eski döküm. Almanya'da piyasa nasıl gram Euro fiyatı mesela

01
selami kökaşık:

3500 TL ne zaman servet oldu?

Yanıtla5245
FA null:

boş yapmayın haber yapın

Yanıtla5204
İrfan Çapın:

Başlığı okuyunca 1 milyon dolar falan diyecek sandım 3500 tl kime göre servet grzklılar

Yanıtla5140
A. Erol:

evlere misafir gelen dönemlere ait.

Yanıtla296
Zafer yılmaz :

her zamanki gibi şişirmece aldatmaya yönelik haberlerin kralı haberlerCom.Nasıl beceriksiz bilgisiz sayfa editörleriniz var öyle. Kaideye alınmayacak bir haber sitesi oldunuz.Başlığa bakan yanılıyor.

Yanıtla076
Ben ve sen:

Biraz daha bekletmek lazim :)

Yanıtla363
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title