Haberler

İnsan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu

Güncelleme:
Abone Ol

İnsan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu Elazığ'da çocukluktan gelen heves ile bir çift Anadolu Çoban Köpeğini beslemeye başlayan Oğuzhan Özdemir, çiftlik kurdu, çoğunluğu insan boyuna yaklaşan 30 hayvanı oldu.

İnsan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu

ELAZIĞ - Elazığ'da çocukluktan gelen heves ile bir çift Anadolu Çoban Köpeğini beslemeye başlayan Oğuzhan Özdemir, çiftlik kurdu, çoğunluğu insan boyuna yaklaşan 30 hayvanı oldu. Görenlerin yok böyle bir hobi dediği çiftlikte, köpekleriyle vakit geçiren Özmedir, bir tanesine 50 bin TL teklif etmelerine rağmen satış yapmadığını aktardı.

Merkeze bağlı Hıdır Baba köyünde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan Oğuzhan Özdemir, çocukluktan gelen hevesi ile bir çift Anadolu Çoban Köpeği aldı. Ardından köpeklerin üremesi ve kendisinin de diğer illerden damızlık alması ile hayvanlarının sayısı artmaya başladı. Ticari bir amaç gütmeyen ve hiçbir köpeğini vermeye kıyamayan Özdemir, ardından bahçesine kafesli bir çiftlik kurdu. Özmedir'in boyuna yaklaşan 20 damızlık 10 da yavru köpek bulunan çiftlik görenlerinde dikkatini çekiyor. Fiziki anatomisi ile Türkiye'nin en iyi köpeklerinden biri olarak bilinen Anadolu Çoban köpekleri, et ve mama ile besleniyor. Bir köpeğine 50 bin lira vermeleri rağmen satmadığını belirten Özdemir, emniyete, askeriyeye ve sadece kendileri gibi bakabilenlere zaman zaman verdiğini aktardı.

"Köpeğimize 50 bin lira verdiler,100 bin de verseler vermem"

Çocukluktan gelen bir hevesi olduğunu belirten Oğuzhan Özdemir, "Özellikle de Anadolu Çoban köpeklerine karşı hevesim vardı. Bir çift ile başladık ve ürettik. Sevdiğimiz için bırakamadık. Onun yavrusu, bu güzel derken çiftlik haline dönüştürdük. Bir ticari amacım yok, zevk uğruna besliyorum. Bunları güzellik yarışmalarına götürüyoruz, dereceler alıyorlar. Bunlar çoğaldıkça barınak yeri sağlamak için çiftlik yaptık. Hepsinin 25 metrekare alanda kafesleri var. Açık alanda gezmeleri için tel örgü alanları var. Hepsini salıyoruz 4 kilometre geziyorlar. Bunlara değer biçilmez. Geçen sene bir Aslan adlı köpeğimize 50 bin lira verdiler. 100 bin de verseler vermem. Biz heves uğruna besliyoruz, değeri biçilmez" dedi.

"İsteyen ziyaretçilerimiz gelip görüp sevebilirler"

Köpeklerinin, kangala göre biraz daha iri yapılı olduğunu aktaran Özdemir, "Alan korumada bunlar daha iyiler. Kangallar sürü korumada bunlara göre iyidir. Bunlarda alan korumada ve bahçede daha iyi. Fizik olarak kangallara göre daha ağır ve yüksekler. Dosta güven düşmana korku verirler. Teslim ettiğin alanı, sürüyü canlarına pahasına korurlar. İsteyen ziyaretçilerimiz gelip görüp sevebilirler. Tanıdığımız sürü sahiplerine yönlendirebiliyoruz. Emniyet ve askeriyeye veriyoruz"diye konuştu.

30 tane köpeğini olduğunu dile getiren Özdemir, "Yavrularımız 10 tane. Diğerleri damızlık olarak yetiştirdiğimiz Türkiye'nin her ilinden getirdiğimiz güzel damızlık köpeklerimiz var. Onları bilinçli bir şekilde üretmeye çalışıyoruz. 84 santimden 94 santime kadar yükseklikleri var. Ortalama 92 kilograma kadar olabiliyor. Hazır mama, bir de sakatat, tavukla besliyoruz. Çiğ vermiyoruz. Hepsini pişiriyoruz. Elazığ'da bizim gibi arsa üzerinde çiftlik olarak üreten ve besleyen yok. Köpeklerimizin hepsi veteriner kontrolündedir. Aylık bakımları, aşıları ve karneleri yapılıyor. İlerleyen zamanlarda çip taktırmayı da düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Oğuzhan Özdemir Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title