Haberler

İzmir'de 1,5 aydır kapalı olan cami tuvaleti cemaati isyan ettirdi

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir Bayraklı'da bulunan Sancak Camii'nin 1,5 aydır kapalı olması nedeniyle cemaatin isyanı yıllar önce Sivas'ta bir esnafın tuvaletin yıkılması sonrası söylediği ve fenomen olan sözü akıllara getirdi.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Sancak Camii'nde, 1,5 aydır kapalı olan tuvaletler, cemaatin tepkisine neden oldu. Çoğu 65 yaş üzeri kişilerden oluşan cemaat, zor günler geçirdiklerini belirterek, tuvaletin yeniden açılmasını istedi. Cemaatin isyanı yıllar önce Sivas'ta belediye tarafından sanayideki tuvaletin yıkılmasının ardından bir esnafın söylediği ve fenomen olan "Nereye s......lar?" sözünü akıllara getirdi.

37 GÜNDÜR TUVALET KAPALI

Bayraklı Çay Mahallesi'nde yer alan ve şehrin en büyük camilerinden olan Sancak Camii'nde tuvalet sorunu yaşanıyor. İddiaya göre, ihalenin verildiği firma, yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı işletmeden çekilirken, tuvaletlerin kapısına da asma kilit takıldı. 37 gündür tuvaletlerin kapalı olması, camiye gelen cemaatin tepkisine neden oldu. Çoğu 65 yaş üzeri olan camiye gelenler, kapalı tuvaletler nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirtip, çözüm bulunması için yardım istedi.

İzmir'de 1,5 aydır kapalı olan cami tuvaleti cemaati isyan ettirdi

"ÇOĞUMUZ YAŞLIYIZ VE BÜYÜK ZORLUK YAŞIYORUZ"

Camiye gelenlerden Emrah Aslan (73), "Namaz kılmaya geliyoruz ancak tuvaletler kapalı. Böyle olunca mecburen evimizde kılmak zorunda kalıyoruz. Camide kılmak istediğimiz zaman da taksiyle eve gidip geliyoruz. Bir caminin tuvaleti kapalı olamaz. Bu durumun başka bir örneği yoktur. Sorunun giderilmesi için bir şeyler yapmaya çalışsak da muhatap bulamıyoruz. Bizim tuvaletimizi açsınlar. Başka bir şey istemiyoruz. Çoğumuz yaşlıyız ve büyük zorluk yaşıyoruz" dedi.

İzmir'de 1,5 aydır kapalı olan cami tuvaleti cemaati isyan ettirdi

"KÜLTÜRÜMÜZDE CAMİ TUVALETİNİN KAPALI OLMASI AYIP"

Gerekli başvuruları yapmalarına rağmen sorunun çözülemediğini belirten Çay Mahallesi'nin muhtarı Sabri Yılmaz, "37 gündür cami tuvaletleri kapalı ve vatandaşa hizmet verilmiyor. Müftülüğe gittiğimizde vakfa yönlendiriyor. Vakfa gittiğimizde ise tuvaletlerin ihaleye çıkacağı söyleniyor. Beşinci cuma geçti ancak hiçbir şey yapılmadı. Bizim kültürümüzde cami tuvaletinin kapalı olması çok ayıptır. Bana da yüzlerce şikayet geliyor. Konuyla alakalı gerekli yerlere dilekçe verdik. Ancak bir gelişme olmadı. Tuvaletlerin bir an önce yeniden hizmete girmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ali Atlı (67) ise "Vatandaşlar zamanında bu camiyi tuvaletleriyle birlikte yaptı. Cami yönetimi olarak yetkinin bize verilmesini istedik ancak olmadı. Tuvaletin kapalı olmasına tepkiliyiz. Gerekirse cami cemaati olarak eylem yapacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Çay Mahallesi Bayraklı İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

vtnds:

camilerde tuvalet olması şık degil bence

Yanıtla102
zali:

izmir ve camii çok sahip çıkıyorsunuz ya

Yanıtla73
Boş yapma:

Boş yapıyorsun

12
Fako:

Sondaki poz ne öyle ya. O tuvalet açılsa ne yazar pislik kokacagi belli

Yanıtla26
ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

NAMAZINIZI EVİNİZDE KILIN SİZDE YADA ARANIZDA PARA TOPLAYIN YAPTIRIN. İBADETHANELER İÇİN DEVLETİN BÜTÇE AYIRMASINA PARA HARCA KARŞIYIM.

Yanıtla61
Dalgacı:

O parayla ne muhteşem heykeller yapılır dimi

10
ÖZ DÜRBÜNLÜ:

Korona var size yakında sokağa çıkma yasağı gelecek evde kılın sizin için kalorifer yanıyor elektrik harcanıyor gençler camiye sizin yüzünüzden gitmiyor. Kalın evde

Yanıtla61
Cano:

Cami tvaletinin kapalı olması ayipmiş.o kadar pis kullanıyorsunuz ki kapalı kalması daha iyi.

Yanıtla14
Cemal:

yetkililer utanmadan neyin ihalesini yapıyorsunuz, ey müslümanlar, cami tuvalet para kazanma yeri mi ibadet yeri mi

Yanıtla04
Cano:

Cami tuvaletleri pislik içinde.o cemaatle yan yana bulunmak mide bulandirici

Yanıtla12
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title