Haberler

Kanser Arttı Ancak Önlemeye Yönelik Çalışma Yok

Abone Ol

Yapılan araştırmalar kanserin yıllar içinde artış gösterdiğini ortaya koydu.

Yapılan araştırmalar kanserin yıllar içinde artış gösterdiğini ortaya koydu. İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, kanserle ilgili hazırlanan raporlara rağmen önlemeye yönelik herhangi bir araştırma olmamasını eleştirdi.

Birleşmiş Milletler Kanser Ajansı raporuna göre dünyada bir numaralı ölüm nedeni kanser olarak açıklandı. Kanserin yıllar içinde artış gösterdiğine dair yapılan bu açıklamayı Moral FM'de katıldığı Sabah Gündemi programında yorumlayan İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, "Yapılan bu açıklamalarda kanserin nedeni açıklanmıyor ve önlemeye yönelik araştırmalar yapılmıyor" diye eleştirdi. Raporlardaki açıklamaları kamuoyunu hazırlamak şeklinde değerlendiren Dizdar, kanser hastalığının büyük oranda beslenme ile ilişkili olduğunu vurguladı.

Vücudumuzun bir dengeye sahip olduğu belirten Dizdar, bu dengenin bozulması ile sorunların oluştuğuna dikkat çekti. Doğalın dışında olan her gıdanın zarar vermeye başladığını ifade eden Dizdar beslenme konusunda da önerilerde bulundu.

"Genetiği değiştirilmemiş tohumlu gıdalar tüketildiğinde hastalıkların ilerlemesi duracaktır" diyen Dizdar, son dönemlerde ünlü isimlerinde kanser hastalığı ile verdiği mücadeleye de değindi. Özellikle beslenme konusunda çok dikkat edilmesi gereken maddeleri sıralayan Dizdar uzun raf ömürlü ürünlerden uzak kalınmasını tavsiye etti. Süt ve yoğurtlarda buna çok önem verilmesinin gerekliliğinin altını çizen Dizdar, "Uzun raf ömürlü olan yoğurt ve sütler kesinlikle tüketilmemeli" dedi.

Piliçlerin üretimindeki sorunlardan dolayı piliç yenilmesinden de uzak kalınmasını söyleyen Dizdar, "İşlem geçirmiş ürünler kullanılmamalı" dedi. Sigara ve alkolün de kullanılmaması gerektiğini ifade eden Dizdar, mevsim meyve ve sebzelerinin tüketilmesinin doğru olduğunu belirtti.

Kolejen kaynağı olan paça ve işkembe gibi ürünlerin sıklıkla tüketilmesini de öneren Dizdar, "Beslenme alışkanlıklarımızda büyük değişiklikler oldu bu nedenle kanser ve beraberinde pek çok hastalık hızla yayılmaya başladı" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Birleşmiş Milletler Yavuz Dizdar İstanbul Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title