Haberler

Kızılcık Şerbeti'ndeki 'Pozitif papaz' sahnesi RTÜK'ü harekete geçirdi

Güncelleme:
Abone Ol

Show TV'nin ilgiyle izlenen dizilerinden Kızılcık Şerbeti'nde muhafazakar Ünal ailesi fertlerinin kiliseye yanlışlıkla girmesi ve din adamı ile karşılaşmaları sonrası yaşanan sahneler RTÜK'ü rahatsız etti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, diziyle ilgili inceleme sürecinin başlatıldığını ifade etti.

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde, muhafazakar Ünal ailesinin fertlerinin kiliseye yanlışlıkla girmesi ve din adamı ile karşılaşmaları sonrası yaşanan sahneler, diziyi tartışmaların odağına taşıdı. Üç kadın karakterin kiliseye girmesiyle başlayan diyalog sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

FETÖ'NÜN GİRİŞİMLERİNİ HATIRLATTI

Dizinin 69. bölümünde, Pembe karakteri kilisede bulunmaktan rahatsızlık duyarken, karşısına çıkan papazın hoşgörü dolu sözleri, eleştirilerin merkezine oturdu. "Kilise de Allah'ın evi. Dinlerin farklılığı insanlığın zenginliğidir" diyen papaz, dinlerin kardeşliğini vurgularken, bu sahnenin FETÖ ve 'dinler arası diyalog' girişimlerini hatırlattığı gerekçesiyle eleştirildi.

RTÜK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın rahatsızlık duyduğu yapımların titizlikle incelendiğini" ifade ederek, yeni yayın döneminde milli güvenliği ihlal ettiği iddia edilen yapımların takip altında olduğunu belirtti. Şahin, "Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali tespit edilen yapımlara müeyyideler uygulanacaktır" diyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Haberler.com / Fatih Kayalı - Yaşam

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Kızılcık Şerbeti Ebubekir Şahin Televizyon İnceleme Show Tv Magazin Yaşam Televizyon Magazin Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (91)

ismail bey :

Proje dizi...

Yanıtla49871
isa kızmaz:

Alıştıra alıştıra

151
Düsünür:

RTUK su camii minarelerinde bi el atsana bi. Minarelerde 45 derecelik hilal varken simdide baal boynuzuna benzetiyorlar. Bu tesaduf mu

439
Mert Kalyoncu:

Neden? İyi bir rahip veya papaz olamaz mı? Her milletin iyisi de vardır, kötüsü de.

Yanıtla411279
selami:

Yahu siz laikler seçmece misinz

2921
Kadirovic :

Hey gidi güzel yurdum... Müslümanım deyip imama söver, papaza iyi derler.. İyi papazda olur iyi imamda olur.. Bizim derdimiz islamı saçma sapan sahnelerine alet etmemeleridir..

940
Vatanperver:

Maide-51' in mealini okuyunuz.

725
Cafer Dağ:

Bazı yaptıklarımız bütün iyilikleri mizi siler!Hem Hristiyan,Yahudi, zerdüşt, Budist,Hindu olup hemde iyi olamazsın.Bunlar sadece ve sadece dünyanın her yerinde müslüman öldürürler.iyi dediklerine Allah hidayet etsin denir. Zaten ediyorda.Senden benden daha iyi müslüman oluyorlar.senin gibilerde Hümanist yaklaşıp herkes iyi olabilir mantığıyla şerefli müslümanla diğerlerini bir tutup islamı sıradanlaştırır.unutma ki Rahim sıfatlı Yüce Yaradan ancak müslümanlara merhamet edecek her iyiye değil

76
Halkçı:

Maide 51 de yahudi ve Hristiyanlar müslümanların düşmanı olarak gösterilmektedir. Maide 51 e göre bu dünyada huzurla yaşamak mümkün değildir. Ancak Bütün büyük dinler Allah tarafından gönderilmiştir ve bütün insanlar Allah tarafından yaratılmıştır. Dolayısıyla bütün insanlık kardeştir. Hz Adem ile Havvadan gelmektedir . Biz nasıl olurda Hz. Adem ile Havva on çocukları olarak birbirimizi dost edinemeyiz.

33
kerem can:

Halkçı Siyonist İsrailin yaptığı alacak bizim onlar ile kardeş olamayacağımizi gösteriyor ama sen kardeş olabilir, belki de kardeşsin belki de onlardansin

00
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title