Yaklaşık 7 bin yılda bir defa görünen kuyruklu yıldız, Türkiye semalarından izlendi
Dünyaya 6 bin 766 yılda bir defa gözle görünecek kadar yakınlıktan geçen C/2020 F3 Neowise kuyruklu yıldız, Tekirdağ semalarında görüldü. Ayrıca Malatya'dan da benzer görüntüler gelmişti.
Koronavirüsün ülkede hızla yayılış gösterdiği dönemlerde Tekirdağ'da yaşadığı evin çatından 180 kilometre uzaklıktaki Uludağ'ın karlı zirvelerini görüntüleyen Tekirdağlı fotoğraf tutkunu İlker Uskan şimdi de dünyaya 6 bin 766 yılda bir defa gözle görünecek kadar yakınlıktan geçen C/2020 F3 Neowise kuyruklu yıldızını dijital fotoğraf makinesi ile görüntüledi. Malatya'dan da çıplak gözle görüldü.
5 KİLOMETRE ÇAPINDA OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR
Tekirdağ semalarında çıplak gözle görmenin zor olduğunu ancak profesyonel fotoğraf ekipmanlarıyla enfes kareler yakalanabileceğini belirten İlker Uskan, bu yıldızın Dünya yakınından bir sonraki geçişinin 6 bin 766 yıl sonra olarak hesaplandığını öne sürdü. Neowise kuyruklu yıldızı bu yıl mart ayında Neowise adındaki teleskop tarafından keşfedilmiş yaklaşık 5 kilometre çapında olduğu tahmin ediliyor. Uskan, güneşin batışı ile birlikte 325 derece Kuzey yönünde ufuk çizgisine yakın olarak saat 21: 45 den 23: 45 'e kadar kuyruklu yıldızı görüntülemenin mümkün olduğunu belirtti.
MALATYA'DA DA GÖRÜLDÜ
NASA tarafından mart ayında keşfedilen ve adını Neowise teleskobundan alan C/2020 F3 NEOWI Neowise kuyruklu yıldızı, Malatya semalarında görüntülendi.