Haberler

Yaklaşık 7 bin yılda bir defa görünen kuyruklu yıldız, Türkiye semalarından izlendi

Güncelleme:
Abone Ol

Dünyaya 6 bin 766 yılda bir defa gözle görünecek kadar yakınlıktan geçen C/2020 F3 Neowise kuyruklu yıldız, Tekirdağ semalarında görüldü. Ayrıca Malatya'dan da benzer görüntüler gelmişti.

Koronavirüsün ülkede hızla yayılış gösterdiği dönemlerde Tekirdağ'da yaşadığı evin çatından 180 kilometre uzaklıktaki Uludağ'ın karlı zirvelerini görüntüleyen Tekirdağlı fotoğraf tutkunu İlker Uskan şimdi de dünyaya 6 bin 766 yılda bir defa gözle görünecek kadar yakınlıktan geçen C/2020 F3 Neowise kuyruklu yıldızını dijital fotoğraf makinesi ile görüntüledi. Malatya'dan da çıplak gözle görüldü.

5 KİLOMETRE ÇAPINDA OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Tekirdağ semalarında çıplak gözle görmenin zor olduğunu ancak profesyonel fotoğraf ekipmanlarıyla enfes kareler yakalanabileceğini belirten İlker Uskan, bu yıldızın Dünya yakınından bir sonraki geçişinin 6 bin 766 yıl sonra olarak hesaplandığını öne sürdü. Neowise kuyruklu yıldızı bu yıl mart ayında Neowise adındaki teleskop tarafından keşfedilmiş yaklaşık 5 kilometre çapında olduğu tahmin ediliyor. Uskan, güneşin batışı ile birlikte 325 derece Kuzey yönünde ufuk çizgisine yakın olarak saat 21: 45 den 23: 45 'e kadar kuyruklu yıldızı görüntülemenin mümkün olduğunu belirtti.

MALATYA'DA DA GÖRÜLDÜ

NASA tarafından mart ayında keşfedilen ve adını Neowise teleskobundan alan C/2020 F3 NEOWI Neowise kuyruklu yıldızı, Malatya semalarında görüntülendi.

ABD Uzay ve Havacılık Ajansı tarafından keşfedilen kuyruklu yıldız, bu seferde Türkiye'de görüntülendiTekirdağ

ABD Uzay ve Havacılık Ajansı tarafından keşfedilen kuyruklu yıldız, bu seferde Türkiye'de görüntülendiMalatya

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Amerika Birleşik Devletleri Tekirdağ Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

MstF:

6766 yılda bir. Adamlar erinmemiş oturmuş yıl saymış.

Yanıtla43
MSTF ye bir açıklama:

Bu rakamı sayı sayarak bulmuyorlar, hesaplayıp buluyorlar. Belirli bir sürede mesela 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl, . . . . . vs. içerisinde kat ettiği mesafeyi ve yolu inceliyorlar. Bundan elde ettikleri verileri kullanarak yörüngesini ve yörüngede 1 tam dönüşünü ne kadar sürede tamamlayacağını hesaplıyorlar, bir hata payı da dahil olmak üzere. Yani öyle dohuzbin dohuzyüzdohsanbir, dohuzbindohuzyüzdohsaniki, dohuzbindohuzyüzdohsanüç, dohuzbindohuzyüzdohsandört, . . . . . . diye bir şey saymıyorlar. Kapiş ?

02
0131:

yalanin kuyrugu 7 bin km mis :))))

Yanıtla43
Edi:

Ne 7 bin yılı...Yalandan kim ölmüş doksan dokuzda da goruldu bir karta boyunca gitmedi evin camından bakardık hep çok iyi hatirhatirliyorm

Yanıtla33
Kadir:

7 Bin yıl ünce hangi teknulujiye güre bular suyluyorlar anlanadım

Yanıtla51
alim:

astroloji diye bişey var ama sen an lmazsın fazla kafanı yorma. ksaca söliyeyim ışık bir saniyede . 300. 000. k. m. hız la gidiyor . yılda . 10. trılyon. km yol katediyor. . onların hesabı senin çarpma toplama na benzemez . ancak bilim adam ları bilir. bu hesalamalar milimetrelik tir. güneşin ve ayın tutulma saatini nası hesaplıyorlar sanıyorsun günü de söylüyor lar.

23
Fitifiti:

7 bin yıl önce demek ismini koymuşlar ki simdi bekleyip görmüşler.

Yanıtla12
tgh:

daha 100yıl önceki tarih olayları doğrulayamıyor tarihçiler astrolojiciler nereden 7 bin yılı bilecek

Yanıtla11
Kamil:

Sabah 05:59''da bende Artvin''de gördüm.

Yanıtla02
afern:

sana

11
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title