Haberler

Üst dudağı ve burun delikleri olmayan kuzu, çiftçiyi hayretler içinde bıraktı

Güncelleme:
Abone Ol

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde üst dudağı ve burun delikleri olmadan dünyaya gelen bir kuzu 2 gün yaşadıktan sonra öldü. Kuzuyu gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını belirten çiftçi, "İlk kez böyle bir durumla karşılaştım. Ne yapacağımı bilemedim" dedi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Killik Mahallesi'nde Mustafa Tuzlak'a ait kıvırcık türü koyun iki gün önce 3 kuzu dünyaya getirdi. Kuzuların bir tanesi üst dudağı ve burun delikleri olmadan dünyaya geldi. Annesinden süt emmede zorlanan kuzu Mustafa Tuzlak tarafından biberonla beslendi. Burun delikleri olmadığı için nefes almakta da güçlük çeken kuzu beslenmede de güçlük çektiği için 2 gün hayata tutunabildi.

Manisa'da üst dudağı ve burun delikleri olmayan kuzu iki gün yaşadı

"İLK KEZ BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTIM"

Koyunu 2 gün yaşatabildiklerini belirten çiftçi Mustafa Tuzlak, "Kıvırcık türü koyunum iki gün önce 3 adet kuzu doğurdu. Kuzulardan bir tanesinin üst dudağı ve burun delikleri yoktu. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım. Ne yapacağımı bilemedim. Kuzunun kafası insan kafasına benziyordu. Üst dudağı ve burun delikleri olmadığı için annesini emerken zorlanıyordu. Dolayısıyla annesinden süt alamıyordu. Annesinden aldığım sütü biberonla içirmeye çalıştık ama yeteri kadar beslenemedi. Bugün veteriner gelecekti, gece ahırda annesinin yanında ölmüş, sabah ölmüş olarak bulduk" dedi.

Üst dudağı ve burun delikleri olmayan kuzu, çiftçiyi hayretler içinde bıraktı

"KOÇ DEĞİŞİMİ YAPILMASI GEREKİR"

Bu tür durumlarda hayvan yetiştiricilerinin her iki yılda bir koç değişimi yapması gerektiğini belirten Alaşehir Tarım ver Orman Müdürlüğü emekli Veteriner Hekimi Ümit Sönmez, "Bu tür rahatsızlıklar genellikle koç değişiminden kaynaklanabiliyor. Hayvan yetiştiricilerinin her iki yılda bir koç değişimi, dışarıdan damızlık koç alınması gerekir. Ayrıca gebelik sırasında kullanılan ilaçların da bu tür rahatsızlıklara etkisi olabiliyor. Damızlık koç değişiminin iki yılda bir dışarıdan alınması gerekir. Bilimsel olarak damızlık koç dışarıdan alınmadığı zaman çok ayaklı, kuyruksuz, anüs deliğinin kapalı olması, üç kulak, organların gelişmemesi gibi olumsuzluklar yaşanabiliyor. En büyük etken sürü dışından damızlık koç alınmaması. Sürü içinden koç yetiştirildiği ve iki yılda bir değiştirilmediği sürece bu olumsuzluklarla karşılaşılabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Alaşehir Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

SAMİ DÜZ:

cinlerin işi. el katiba bakarul eyni kabilesi cinleri hayvanlarla ilişkiye girerler. yavrular yarı cin yarı hayvan olarak doğar.

Yanıtla6319
Cahil:

Soyadın gibi dümdüzsün. Akraba evliliğinden dolayı gen bozulması. Kan safkanlığını kaybetmiş. Buyuk ihtimalle Koç ile çifleştirilen koyun kardeş.

221
Metinn:

Saçmalama lan. Özürlü doğmuş işte cahil adam.

214
Trapzonli:

Kesinlikle

63
X:

Akraba evliliğiymiş Sami. Yazının tamamını oku.

35
Silifkeli3:

Insana benziyor

Yanıtla814
MAHMUT:

Çobanların aşk hayatına kimse karışamaz.

00
Biraz kendinize bakın.:

Bunlar mutasyona uğramış hayvanlar ilerki yıllarda bu tur olaylar sıkça olacaktır. Tabi yine en doğrusunu Allah bilir.

Yanıtla00
salih:

Üretim hatası

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title