Haberler

MasterChef fincan böreği tarifi! En güzel fincan böreği tarifi! fincan böreği tarifi nasıl yapılır? Fincan böreği için malzemeler!

Güncelleme:
Abone Ol

Fincan böreği tarifi MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel fincan böreği hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında fincan böreği hazırladı. Peki, fincan böreği tarifi nedir? Fincan böreği nasıl yapılır? Fincan böreği nedir?

Türk mutfağıtarifleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif fincan böreği aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, fincan böreği tarifi nasıl yapılır? Fincan böreği nedir? fincan böreği nasıl yapılır, fincan böreği yapılırken nelere dikkat edilir?

GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için : 2 su bardağı un, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı ılık su

İç harcı içi n: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 500 gram pazı, 1 adet soğan, yarım çay kaşığı tuz

Kızartma için: 3/4 su bardağı ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI

Geniş bir kaba unu alın ve ortasını açın. Unun ortasına yumurtayı kırın, tuzu ekleyin ve suyu azar azar ilave ederek karıştırın.

Hamur yumuşak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırın. Hamuru hazırladıktan sonra 4 eşit parçaya bölün. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat bekletin.

Fincan böreğinin iç harcı için pazıları yıkayıp sap kısımlarını ayırın ve ince ince doğrayın. Soğanı da küp küp olacak şekilde doğrayın.

Bir tavada tereyağını eritin. Soğanları pembeleşene kadar tavada kavurun. Sonra pazıları, karabiberi ve tuzu ilave edin. Malzemeler suyunu çekene kadar tavada pişirmeye devam edin.

Dinlenen hamurun her bir parçasını açabildiğiniz kadar ince olacak şekilde açın. 4 adet yufka elde edin. Hazırladığınız iç harcı yufkanın üzerine öbek öbek olacak şekilde yerleştirin. Bir yufka üzerinde 5-6 adet iç harcı öbeği olabilir. Sonra diğer yufkayı iç harcı olan yufkanın üzerine örtün. Ağzı geniş olan bir fincan ile öbeklerin olduğu kısımlara bastırarak börek parçalarını çıkarın. Böylece fincan böreği dilimleri elde edeceksiniz.

Börek öbeklerini çıkardıktan sonra geri kalan hamur parçalarını aynı şekilde devam ederek börek öbekleri oluşturabilirsiniz.

Börekleri hazırladıktan sonra tavada yağı kızdırın ve fincan böreği parçaları altın sarısı renk alana kadar kızartın. Afiyet olsun.

Osman Demir
Haberler.com - Yaşam

Kültür Sanat Gündem MasterChef Gastronomi Soruşturma Yaşam Gastronomi Gündem Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title