Muğla'da 2 Bin Kişi Denetimli Serbestlikten Yararlandı
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde 2005 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Koruma Kurulu toplantısından yapılan çalışmalar açıklandı.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde 2005 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün Koruma Kurulu toplantısından yapılan çalışmalar açıklandı. Muğla Kredi Yurtlar Kurumu salonunda gerçekleştirilen toplantıya Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Cumhuriyet Savcısı Arif Ulusoy, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Ömer İlman, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İş-Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve katıldı.
Toplantıya ev sahipliği yapan Muğla Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ömer İlman yurt hizmetleri ve yeni yapılmakta olan yurt binası hakkında bilgi verdi. Muğla'daki yurt sayısı ve öğrenci kapasitesi hakkında da bilgi veren İlman, yurtta kalan öğrenciler ile ilgili yapılan çalışmaları da değerlendirdi. Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde görevli sosyolog Besime Güler, Muğla'da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. Güler, "Muğla'da 2005'ten beri uygulanmakta olan bir alternatif ceza yasası olan, Denetimli Serbestlik yasası kapsamında 2017 yılında Türkiye'de 520 bin kişi Muğla'da ise yaklaşık 2 bin hükümlü denetimli serbestlikten faydalanmakta. Denetimli Serbestlik kapsamında hükümlüler hem toplum yararına çalıştırılarak cezalarını topluma hizmet ederek geçiriyorlar, hem çeşitli seminerler, iş ve meslek kurslarıyla eğitim alıyorlar, gezi ve kültürel etkinliklerle sosyalleşiyorlar. Ayrıca sosyo-ekonomik durumu kötü olanlara eşya yardımı yapılıyor" diye anlattı.
Muğla Cumhuriyet Başsavcısı konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Denetimli Serbestlik olmasaydı, Muğla'da şu anda 2 bin kişi Ceza İnfaz Kurumu'nda olacaktı. Ama devlet suç işleyen vatandaşa bir şans daha veriyor ve hükümlülerin cezalarını topluma hizmet ederek ödemelerini sağlıyor"
Muğla İş-Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli hükümlülere verilen hibe desteğiyle ilgili olarak, "Denetimli Serbestlikten yararlananlara, projelerini bize getirip onaylattıkları takdirde asgari ücretin 14 katı kadar hibe desteği sağlanıyor. Yatağan'da bir kardeşimize 38 Sakız koyunu projesi ile 26 Bin 600 TL hibe destekte bulunduk" dedi. - MUĞLA