Robotik ve 3d Yazıcı Atölyelerinin Açılışında Öğrenciler Hünerleri Sergiledi
Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Robotik ve 3D Yazıcı Atölyelerinin açılış töreninde öğrenciler hünerleri sergiledi.
Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Robotik ve 3D Yazıcı Atölyelerinin açılış töreninde öğrenciler hünerleri sergiledi.
Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen "Robotik ve 3D Yazıcı Atölyeleri"nin açılış törenine Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Tarkan Ünal, okul müdürlerimiz, davetliler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Bilim ve Sanat Merkezi Tanıtım Filmi'nin izlenmesiyle devam eden programdan açılış konuşması yapan Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Tarkan Ünal, okullarının öğrenciyle 2007-2008 eğitim öğretim yılında 48 öğrenciyle eğitime başladığını belirtti. Ünal, "Bilecik BİLSEM zihinsel, müzik ve resim alanlarında şu an toplam 158 öğrenciye, eğitim hizmeti vermektedir. Merkez olarak amacımı özel yetenekli öğrencilerimizin, daha nitelikli bir eğitimle ilimiz, ülkemiz ve milletimizin hizmetine vesile olmaktır. İlköğretim ve orta öğretim kurumlarına devam eden özel yetenekli öğrencilerin bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üreten, öncü araştırmacı ve problem çözen bireyler olarak yetişmeleri sağlamaktadır. Açıldığı 2006 yılından beri faklı ve verimli etkinliklere imza atan merkezimiz Bilecik de; Uzay Haftası Etkinlikleri, Teleskopla Gözlem Şenliği, Uzay Astronomi Panelleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ilimiz FLL Robotik turnuvalarda, İnovasyon fuarlarında, matematik sempozyumunda başarıyla temsil eder. Bugün de ilk günkü heyecanla ve yeniliklerle etkinliklerimize devam ediyoruz. Biliyoruz ki, her saniyesi bile aklının alamayacağı bir faaliyete sahne olan teknoloji, değişiyor, gelişiyor ve yenileniyor. Gelişim, değişme ve yenileşme yaratılışın gayesi, fıtratın gereği. Evrenden insana her yeni gün taze bir başlangıç olarak yeni baştan kuruluyor. Evrendeki bun dinamik süreci anlamak ve anlamlandırmak ise eğitimciye düşen bir görevdir. Değişen gündemi yakalamak için değişmek zorundayız. Yeni bir enerjiyle yeni fikirlere açılmak bize başarıyı getirecektir. Hayat aktif bir süreçtir, bu noktayı kavramayanlar, mevcutla yetinerek yerinde saymaya mahkumdurlar. Bu nedenle Bilecik BİLSEM olarak öğrencilerimizi ülkemizin geleceğine önemli rol oynamak yazılım ve robot teknolojilerine şimdiden hazırlamak, keşif yeteneklerini ortaya çıkacak imkanları sunmak amacıyla Robotik ve 3 D yazıcı atölyeleriyle buluşturuyoruz" dedi.
"Bilim Sanat Merkezindeki öğrencilerimiz, Dünyada yüzde dörtlük dilime giren öğrencilerimiz"
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise; artık dünyanın üçüncü sanayi devrimin de geçerek dördüncü sanayi devrimini yaşadığını anlatarak, "Yani nesnelerin interneti, internet hizmetleri ve fiziksel internet ortamları demek bu da başka bir değişle fiziksel insan gücüne değil beyinsel insan gücüne daha fazla ihtiyaç olması akıllı fabrikaların devreye girmesi demek. Bu da bizim öğrencilerimizi bu düzeye, yıla hazırlayabilmesi için gayret göstermemizi gerektiriyor ki Milli Eğitim Bakanlığımız bu yıl müfredata kodlama eğitimi koydu. Bunun haricinde Bilim Sanat Merkezindeki öğrencilerimiz bizim Dünyada bakın Türkiye'de demiyorum Dünyada yüzde dörtlük dilime giren öğrencilerimiz. Bu yüzde dörtlük dilime giren öğrencilerimizi biz daha çok bu sanayi devrimine hazırlayabilmek için gayret göstermemiz gerekiyor. İşte bugünkü yapacak olduğumuz Robotik Atölyemizin açılış amacı bu, bunun yanı sıra makerlar dağıtacağız çocuklarımıza çünkü biz artık düşünen bireyler yetiştirmemiz şart. Fiziksel güçlerine ihtiyaç olmayacak soran, sorgulayan kaldı ki şuan ki meslek gruplarımızın birçoğu şuan burada oturan çocuklarımızın mesleğe atılacakları yıllara geldiğinde 25-30 salise en az böyle bir meslek grubu olmayacak. Şu an hiç bilmediğimiz tanımlayamadığımız meslek gruplarını yapıyor olacaklar. Bunun içidir ki düşünebilmeleri ve meslekler arası geçiş yapabilecek kabiliyete sahip bireyler haline dönüşebilmeleri lazım. Burada neyi demek istiyoruz, şunu demek istiyoruz yazılım mühendisliği şuan da bildiğiniz bir meslek grubu beklide 10 yıl sonra 15 yıl sonra yazılım mühendisliği faklı boyutlara taşınacak ama bizim çocuklarımız yazılım mühendisliği konusunda donanımlı yetişirken kendi çağlarındaki meslek gruplarına da geçiş yapabilecek yeterlilikte eğitim aldıkları zaman zaten bunu gerçekleştirebilecektir. Biz ülke olarak birçok ülkenin gelişim aşamasında dördüncü sanayi devrimine gelmek için uğraştığı süreçte bu süreci hızlı bir şekilde değerlendirerek dördüncü sanayi devrimine yani fiziksel ortamlara nesnel interneti ve internet hizmetleri noktasında donanımlı bireyler yetiştirebilmek için yola çıktık" dedi.
"Milli Eğitim Müdürlüğümüzce tahsisini gerçekleştirdik bununda müjdesini verelim"
Son olarak söz alan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Artık Bilgi çağındayız, teknoloji çağındayız . Sıradan işler hayatın idamesi için rutin yapılan şeyler ama hayatı bir öteye geçmek ve daha da kolaylaştırmak beklide daha da olağan üstü şeyler yapmak toplum içerisinde farklılıklarını ortaya koyan böyle pırıl, pırıl nesiller sayesinde olacak. ve bizlerin bugünkü yöneticiler olarak görevimiz bu pırıl, pırıl yavrularımıza o beyinlerinin içerisindeki düşüncelerini gerçekleştirecek ortamlara hazırlamak onlara o imkanları sunmak. Bu merkez açılırken Cenabı haktan bir içimden dua ettim çünkü gerçekten bu okulun eğitim anlayışıyla fiziksel mekan tam uyuşmuyor. Yani Bilim Sanat Merkezi dediğimizde gerçekten fiziksel mekanı da çocuklarımıza o ufkunu açacak daha özel ve güzel mekan olması gerektiğine ilk açılışta inandım ve dedim ki inşallah zaman içerisinde Cenabı hak fırsat verirse Bilecik'in en yüksek tepesine bir Bilim Sanat Merkezi kuralım dedik. Gerçekten 2014 seçimlerinde Bilim Sanat Deney Merkezi zirve kentin orada bir projeyi daha açıkladık. Bu düşüncelerimizi o zaman Milli Eğitim Bakanımız Nabi Beye de aktardık sağ olsunlar onların desteği ile bu anlamda gerekli proje desteği yardımı çıkarıldı belediyemiz olarak da bu anlamda 6 dönümlük bir araziyi de Milli Eğitim Müdürlüğümüzce tahsisini gerçekleştirdik bunun da müjdesini verelim. İnşallah ihalesi yapılarak önümüzdeki günlerde, önümüzdeki yıllarda bu pırıl, pırıl yavrularımız kendilerine yakışır geleceğe daha güzel projeleri üretecekleri bir Bilim Sanat Merkezine kavuşmuş olacaklar ve bizlerinde ilk günkü duamız bu anlamda gerçek olacak" dedi.
Konuşmaların ardından Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi Diriliş, Kuruluş ve Şahlanış Robot Takımları'na Gelişmiş Maker Robot Kitlerinin dağıtımı yapıldı. Ardından Robotik ve 3D Yazıcı Atölyelerinin açılış gerçekleştirirken, Robotik Atölyesi öğrencileri legolarla yaptıkları araçlara kurdukları düzeneklerle cep telefonu ve tabletlerle hükmetmeleri büyük beğeni topladı. - BİLECİK