Haberler

Sakarya Sinerji Platformu Birlikteliğe Kenetlendi

Abone Ol

Sakarya’daki üniversite, kamu kurumları ve STK’ların temsilcilerinden oluşan “Sakarya Sinerji Ekibi”nin 2018 yılı ilk toplantısı, Sakarya GİAD ev sahipliğinde gerçekleşti.

Sakarya'daki üniversite, kamu kurumları ve STK'ların temsilcilerinden oluşan "Sakarya Sinerji Ekibi"nin 2018 yılı ilk toplantısı, Sakarya GİAD ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yapılan toplantıya Sakarya'daki tüm kurum temsilcilerinin yanı sıra Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen de katıldı. Toplantıda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) projeleri, Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF 2018) çalışmaları, mesleki ve teknik eğitim, nitelikli istihdam, kurum çalışmaları ve işbirlikleri hususlarında görüşler paylaşıldı. "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında Türkiye'ye ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine destek dilekleri ile başlayan toplantı, Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen'nin konuşmasıyla son buldu.

"Marka bir şehir olma yolunda kararlıyız"

Sakarya'nın tüm kurumlarıyla örnek bir birliktelik gösterdiğini belirten Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya'nın organizasyon kabiliyetine ve beşeri sermayeye sahip bir özelliği olduğunu söyledi. Sakarya'nın bu kabiliyeti ile çok daha iyi sonuçlar çıkaracağına inandığını vurgulayan İsen, "Hedefimiz iyinin iyisi, daha iyinin daha iyisi, mükemmelin mükemmeli olarak marka bir şehir olmak" dedi. Genel bir bakış açısıyla Sakarya'nın eğitim bazında öz kaynaklarıyla, altyapısıyla nicelik olarak pozitif bir yerde olduğunu belirten İsen, nitelik konusunda bazı eksiklikler olduğunu ve bunları gidermek üzere de pek çok çalışma yapıldığını dile getirdi. Toplantıda projeler ve katma değer üretecek hususların bahsedilmesinden son derece memnun olduğunu belirten İsen, proje bazlı çalışmaların devam etmesinin ve projelerin yaygınlaştırılmasının altını çizdi. Türkiye için vizyonel projelere özelikle ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Prof. Dr. İsen, "Ülkemiz genelinde ve AB çerçevesinde pek çok proje teşviki var. Bu proje teşviklerinden azami ölçüde yararlanmalıyız. Sakarya genelinde yakalanan bu olumlu sinerji ve bu potansiyeli iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Ülkemize katma değer sağlayacak projelere imza atmalıyız" dedi.

"Birlikte güçlüyüz"

Mesleki eğitim, projeler ve sinerji birlikteliğine değinen Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, gerçekleştirilen eğitim projeleri ile Sakarya Üniversitesi'nin örnek bir model haline geldiğini belirtti. Mesleki eğitim anlamında ihtiyaç duyulan niteliğin sağlanması hususunda iş dünyasıyla birlikte olumlu bir sinerji yakalandığının altını çizen Sarıbıyık, "Sakarya Sinerji Ekibi olarak güzel işlere imza atıyoruz. Birlikteliğimiz ve işbirliklerimiz yapılan işleri daha güçlü kılıyor, gücümüzü de bu birlikteliğimizle birlikte pekiştiriyoruz" dedi. Mesleki eğitimin iyileştirilmesine yönelik yapılan çalışmaların YÖK ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi resmi kurumların gündeminde olduğunu belirten Sarıbıyık, çalışmaların ve işbirliklerinin de katkısıyla yüksekokullardaki ve fakültelerdeki mesleki uygulamaların desteklenmesine yönelik yasalarda olumlu değişikliklerin gerçekleştiğini açıkladı. Teknoloji Fakültesi'nin proje odaklı çalışmalarına değinen Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, gerek iş dünyasına yönelik gerekse mesleki eğitime yönelik çalışmalarda her türlü destek ve işbirliğine açık olunduğunu dile getirdi.

"Öğrenci temsilciği çalışmasına yoğun ilgi var"

Yılın ilk sinerji toplantısına ev sahipliği yapmanın memnuniyetini dile getiren Sakarya GİAD Başkanı ve TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Korkmaz, Türkiye genelinde bir ilk olarak gerçekleştirilen Öğrenci Temsilciliği çalışması kapsamında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıldığını ve çalışmanın başarıyla sürdürüldüğünü dile getirdi. Öğrencilerin Sakarya GİAD bünyesinde açılan ofiste çalışmalarını gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz, öğrencilerin iş dünyasıyla buluşturulmaya başlandığını söyledi. Çalışmanın farklı iller nezdinde de ilgiyle karşılaşıldığını belirten Korkmaz, yakın bir zamanda çalışmayı tanıtmak ve uygulamaya geçirmek üzere Uludağ Üniversitesi'ne misafir olacaklarını belirtti. Öğrenci temsilciliği koordinatörlüğünde ve yürütülecek faaliyetler kapsamında üniversite öğrencilerinin üye kuruluşlarıyla bütünleştirilmesinin hedeflendiği çalışma kapsamında eğitim programları, bilgilendirme seminerleri gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

"MARKA'dan 25 Milyon TL destek"

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın 2018 Yılı Mali Destek Programları konusunda bilgiler aktaran Sakarya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Refik Özkorkmaz, 2018 Yılı Destekleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. İmalat Sanayine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi, Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı, Ulaşım Araç ve Sistemleri Değer Zincirlerinin Güçlendirilmesi ve Turizm olmak üzere dört alanda Mali Destek Programı bulunduğunu belirten Özkorkmaz, başvuruların 23 Mart 2018 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

"SAGİF2018 26 - 28 Nisan arasında yapılacak"

Sakarya'da bir ilk olan ve gelenekselleşen Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı'nın (SAGİF2018) bu yıl 6'ncısının gerçekleştirileceğini belirten Sakarya İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, SAGİF2018'in Nisan ayı sonunda Sakarya Kent Meydanı'nda ziyaretçileriyle buluşacağını söyledi. 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilen SAGİF fuarlarının detaylarını aktaran Kaya, SAGİF'in her yıl potansiyelini arttırarak gerçekleştirildiğini, 2016 yılında 29 bin olan katılımcı sayısının 2017 yılında 35 bine ulaştığını vurguladı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Gökhan Korkmaz Mustafa İsen Marmara Türkiye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title