Haberler

Sokak röportajı ile atasözleri testi: Üsküdar'da ilginç cevaplar

Güncelleme:
Abone Ol

Haberler.com ekibi, İstanbul Üsküdar'da vatandaşların atasözü bilgilerini test etti. Vatandaşların 'Rüzgar eken fırtına biçer', 'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz', 'Sakla samanı gelir zamanı' gibi atasözlerinin devamını getirmeleri istendi. Katılımcıların yanıtları, atasözlerinin toplumdaki yaygınlığını ve günlük hayattaki kullanımını ortaya koydu.

Haberler.com ekibi olarak İstanbul'un Üsküdar ilçesinde düzenlediğimiz sokak röportajında, vatandaşlara çeşitli atasözlerinin bir kısmı verilerek, devamlarını getirmeleri istendi. "Rüzgar eken fırtına biçer", "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz", "Sakla samanı gelir zamanı" gibi geleneksel atasözleriyle başlayan röportaj, toplumun kültürel mirasa olan hakimiyetini ölçmeyi amaçladı. Röportaj esnasında katılımcılar, günlük yaşamda sıkça karşılaşılan bu atasözlerinin devamını getirirken farklı sonuçlar ortaya koydu. Bazı vatandaşlar atasözlerini doğru bir şekilde tamamlarken, bazıları hatırlamakta zorlandı.

Sokak röportajı ile atasözleri testi: Üsküdar'da ilginç cevaplar

VATANDAŞLARIN ATASÖZÜ BİLGİLERİ TEST EDİLDİ

Röportaj kapsamında, atasözlerinin toplumsal hafızadaki yeri ve anlamı da tartışıldı. Atasözlerinin, kültürel değerlerin ve toplumsal normların aktarımında oynadığı rol, katılımcıların yanıtları üzerinden analiz edildi. Vatandaşların, atasözlerinin içerdiği bilgelik ve hayat derslerine dair farkındalıklarını sergilemeleri, bu sözlü kültür mirasının nesilden nesile aktarımının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Kültür Sanat İstanbul Fırtına Fırtına Üsküdar Eğitim Yaşam Eğitim Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

Aslan Öztürk:

Güzel Haber bunlarla gel Ağam.

Yanıtla06
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title