Haberler

Sokak röportajında çalışma saatlerinin düşürülmesi soruldu

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa'da yapılan sokak röportajında, uzun çalışma saatlerinden şikayet eden vatandaşlar, fazla mesainin denetim altına alınması gerektiğini belirtti. Özellikle kadınların iş ve ev yaşamını dengelemekte zorlandığına dikkat çekildi. Çalışma saatlerinin 6-7 saate düşürülmesi ve haftada 4 gün çalışmanın sağlıklı bir yaşam sürmeye katkı sağlayacağı belirtildi.

Bursa'da yapılan sokak röportajında, "Çalışma saatleri düşürülmeli mi?" sorusuna yanıt verenler, uzun çalışma saatlerinden şikayetçi oldu ve 12-14 saatlik mesai sürelerinin denetim altına alınması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, fazla mesai ile birlikte insanların dinlenme ve sosyal hayatına yeterince zaman ayıramadığı belirtildi. Çalışma süresinin 6-7 saate düşürülmesi, verimliliği artırabileceği gibi çalışanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Sokak röportajında çalışma saatlerinin düşürülmesi soruldu

ÇALIŞMA SAATLERİ VE KADINLAR

Bazı vatandaşlar, özellikle kadınların iş ve ev yaşamını dengelemekte zorlandığını belirtti. Çoğu kişi, haftada 4 gün çalışmanın ideal olduğunu, günlük çalışma süresinin ise 6-8 saat arasında sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Ev ve aile hayatına vakit ayırma ihtiyacı vurgulandı.

Sokak röportajında çalışma saatlerinin düşürülmesi soruldu

İSTİHDAM VE VARDİYA SİSTEMİ ÖNERİLERİ

Bazı katılımcılar, çalışma saatlerinin düşürülmesiyle işsizlik oranının azalabileceğini savundu. Özellikle vardiya sisteminin daha çok kişiye istihdam sağlayacağı ve iş gücünün daha verimli hale geleceği görüşü dile getirildi. Kadınlar için çalışma saatlerinin öğleden sonra 15:00'te sona ermesi ve hafta sonları çalışılmaması önerisi de popülerdi.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

İş Dünyası Ekonomi Yaşam Bursa İş Dünyası Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

VEFA:

Cuma günleri kesinlikle tatil olmamalı. Gericiliği körükler!...

Yanıtla19030
sinan çayırcı:

Hahahahahh cahilsin vefa .

112
Hayko Sayko:

ziyaaaaaaaaaaaaa ziyaaaaaaaaa aklını yola ziyaaa aklın havaya uçmuşşşşşş ziyaaaa

16
Naci Büyükkal:

Utanmasalar günde 4 saat çalışalım diyecekler. Eee böyle olursa , Türkiye nasıl üretim yapacak? İtiraz yok, 12 saat çalışmaya devam edelim. :)))

Yanıtla10723
FURKAN YÜCEL:

Sen git ıssız bir adada 24 saat çalış, hayatında işçilk yapmadığın bell

19
GAGS:

dedi 40 yaşında emekli alan naci büyükbaş..

07
BLACK LİON LİON:

CUMA TATİL OLMASI FELAKET OLUR BU FIRSATI VERMEYİZ.

Yanıtla1028
Selami Karagülle:

Nasıl bir felaket mesela

16
Deli Dumrul71:

kadınlar 5 saat erkekler 6 saat çalışırsa hem verim artar hem sağlıklı bir toplum oluşur insanlar şu an köle gibi mesaili sistemde çalışıyor eve geldiğinde huzur ve psikolojik bozukluk yaşıyor kadınlar hem çalışıp hem ev işi ile uğraşınca malesef huzurda gidiyor

Yanıtla590
Naci Büyükkal:

Hadi beee ne uyanıksın! Yemek molası, çay molası çıkartırsan kaç saat çalışacak? İtira yok 12 saat devam :DDD

90
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title