Haberler

Suriye'den Türkiye'ye getirilen 79 ton ceviz içi imha edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'nda Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan tırın içinde 79 ton ceviz içi ele geçirildi. Gümrük Müdürlüğü'nün talebi üzerine yapılan incelemelerde ceviz içlerinin "Türk Gıda Kodeksi"ne aykırı olduğu tespit edildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü insan ve hayvan sağlığına uygun olmadığı ortaya çıkan tonlarca ceviz içini imha etti.

Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Suriye'nin Tel Abyad kentinden Türkiye'ye giriş yapan bir TIR durdurulup arama yapıldı. Akçakale Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptığı aramada TIR'ın dorsesindeki torbalar içerisinde 79 ton ceviz içi bulundu.

TÜRK GIDA KODEKSİNE AYKIRI

Gümrük Müdürlüğü'nün talebi üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda mühendislerinin yaptığı incelemede, ceviz içinin 'Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı olduğu ve tüketime uygun olmadığı tespit edildi. Hem insan hem de hayvan sağlığı için zararlı olduğu belirlenen tonlarca ceviz içi imha edildi, TIR sürücüsü hakkında ise adli işlem başlatıldı.

Suriye'den Türkiye'ye getirilen 79 ton ceviz içi imha edildi

"İNSAN VE HAYVAN SAĞLIĞINA UYGUN DEĞİL"

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ceviz içi numuneleri fiziki ve duyusal muayenelere tabi tutuldu. Yapılan analizlerde, ürünlerin Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı olduğu belirlendi. Cevizlerin tüketiminin insan ve hayvan sağlığına uygun olmadığı ortaya çıktı.

Suriye'den Türkiye'ye getirilen 79 ton ceviz içi imha edildi

"DENETİMLER SÜRDÜRÜLECEK"

Analiz sonuçlarına dayanarak, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol ekiplerinin nezaretinde, 79 ton kabuksuz ceviz içi imha edildi. Yetkililer, insan sağlığını tehdit eden bu tür ürünlerin ülkeye sokulmasının önüne geçilmesi için denetimlerini sürdürecek" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Akçakale Sınır Kapısı Şanlıurfa Güvenlik Akçakale Türkiye Suriye Hukuk Yaşam Dünya Tarım Güvenlik Hukuk Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (37)

Demir Acer:

ucuz baklava satan baklavacilar ithal etmistir

Yanıtla1279
Taş:

Yalana bak, bir kere normal bir tır 33 ton dan fazla çekmez, 79 ton olması için uluslararası taşıma izinlerine göre 20 şer tondan 4 tır olması lazım, hadi bilemedin full istifleseler en az 2.5 tır yapar, atmayın ya

125
Düsünür:

Alakasi yok kardesim. Ulkenin alim gucunu dusurmeye calisiyorlar. Bu ulkede insalar istediklerini almasinlar diye cabaliyorlar. Madem oyle irana gonderdigimiz yumurtalar kanserojen tespit edilip neden turkiyeye geri getirtip turk halkima satiyorlar. Yumurtalarin yuksek degerde ani dususun sebebide budur

211
ibrahim hantaş:

anlamadığım Türkiye de ceviz ağacı mı kalmadı maliyeti düşük diyemi Suriye den alındı cevizede mi kota konuldu:)

Yanıtla4173
Salih Kurt:

Yurdumuzda ceviz ağacı yok. İhtiyacın %15 yerli üretim anca karşılıyor.

42
Vatansever:

Arkadaşım anlamadınız konular var ülkemizde serbest ticaret politikası var Ona bakarsan Senin ülkende araba üretiliyor araba ithal ediyoruz ya da tam tersi araba üreten ülkelere araba ihraç ediyoruz Senin ülkende üretilir olması dışarıdan almayacağını anlamına gelmez daha uygun fiyat bulursun gider oradan alırsın olay bu kadar basit

00
zebil animation:

la baklava ne yapardık herşeyi dökmeyin kaç ton mal yav. zaten millet masa sandelye kemiriyor

Yanıtla4086
Barbaros:

Sınırlar namustur namusunu koruyamayan Akp ye duyurulur

Yanıtla3784
Halil Kurt:

malezyadan gelseydi sıkıntı olmazdi

Yanıtla6152
Özkan Bulut:

Yakalanmasa Adana urfa Antep İstanbul ucuz baklava yiyecekti tuhh

Yanıtla781
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title