Suriyeli Tüccara Tarsus'ta Sıradışı Operasyon
Tarsus'taki özel bir hastanede Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof.Dr.Altan Yıldız ve ekibinin yaptığı özellikli işlemle Suriyeli tüccar Ahmed Elewi'nin hayatı kurtuldu.
Tarsus'taki özel bir hastanede Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Altan Yıldız ve ekibinin yaptığı özellikli işlemle Suriyeli tüccar Ahmed Elewi'nin hayatı kurtuldu.
Mersin'in Tarsus ilçesindeki özel bir hastanede, Türkiye'de sayılı merkezde yapılabilen sıradışı bir operasyona imza atıldı. Suriyeli hayvan tüccarı Ahmet Elewi'nin (63) ana atardamarındaki baloncuk (aort anevrizması) ameliyat edilmeden, Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Altan Yıldız ve ekibi tarafından lokal anestezi altında tedavi edildi. Hastaya stent-greft yerleştirildi.
ÖNCE LÜBNAN'A GİTTİ
Ülkesindeki karışıklık nedeniyle bir süredir Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Ahmed Elewi, bundan 3 ay önce karın bölgesinden kasığına kadar olan bölgede şiddetli ağrı hissetti. Lübnan'a giden ve çeşitli sağlık merkezlerinde muayene olan Elewi'ye 'ana atardamarlarda' baloncuk (aort anevrizması) teşhisi konuldu ancak tedavi girişimlerinden başarılı sonuç alınamadı. Tedavi olmak için arayışa giren Ahmed Elewi'ye Türkiye'ye dönmesi önerildi. Tavsiye üzerine Tarsus'a gelen Elewi, yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Altan Yıldız'a yönlendirildi.
Prof. Dr. Yıldız ve ekibi, Elewi'nin damarlarındaki baloncuk için ameliyatsız müdahalede bulundu. Elewi'nin ana atardamarlarına lokal anestezi altında stent-greft yerleştirildi. İşlemin ardından sağlığına kavuşan ve taburcu edilen 3 eşli ve 20 çocuk sahibi Ahmet Elewi, "Çok şükür artık iyiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.
Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Altan Yıldız ise "Göğüs kafesi içinden geçen ana atardamardan kaynaklı kanamış ve hastamızın hayatını ciddi olarak tehdit eden sakküler görünümde 6x6 cm boyutundaki anevrizma (baloncuk) ameliyatsız şekilde lokal anestezi yardımıyla stent-greft adı verilen malzeme kullanılarak başarı ile tedavi edildi. Nadir izlenen ve genellikle tedavi edilmediğinde ölümcül sonuçları olan bu hastalık ülkemizde belli başlı özellikli işlemler yapan sağlık merkezlerinde tedavi edilebilmektedir" diye konuştu. - MERSİN