Haberler

Bedensel Engelli Usta, Traktör Tamirinde "Engel" Tanımıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan "Örümcek usta" lakaplı bedensel engelli Mustafa Özcan, yıllardır traktör ve lastik tamirciliği gibi zor bir işi ustalıkla sürdürüyor.

Gülören Mahallesi'nde kendine ait iş yerinde traktör ve lastik tamirciliği yapan Mustafa Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yaşında geçirdiği hastalık sonucu bedensel engelli olduğunu söyledi. Bu işe 13 yaşında lastik tamir ederek başladığını anlatan Özcan, engeline rağmen kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürmeye çalıştığını kaydetti.

Çalışıp ekmeğini kazandığını vurgulayan Özcan, "Bu işe kendi kendime lastik tamiri yaparak başladım. Sonra ufak ufak tamir işleri yaparak kendimi geliştirdim. Bu işlerin hepsini kendim öğrendim, kimsenin yanında öğrenmedim. Bu iş zor olabilir ama ben yapabiliyorum. İş yerime gelen insanlara da yapabileceğimi söylüyorum" ifadelerini kullandı.

İŞİNİ ÖZENLE YAPIYOR

İş yerinin arka tarafındaki odada kaldığını, böylece gününün tamamının dükkanında geçtiğini dile getiren Özcan, "İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Yaptığım işleri temiz yapmaya çalışırım, bundan dolayı engelli olmama rağmen insanlar bana gelir. Yüzlerce kilogram ağırlığındaki traktör parçalarını aletlerinin yardımıyla söküp tamir ediyorum. İş yerimin arkasındaki tek göz odada da yatıyorum. Boş zamanlarımda bağlama çalarak vakit geçiriyorum" diye konuştu.

"ÖRÜMCEK USTA" LAKABI NEREDEN GELİYOR

Özcan, iş yerini ilk açtığı dönemde zihinsel engelli bir gencin emekleyerek yürümesi nedeniyle kendisinden "örümcek geliyor" şeklinde söz ettiğini anlatarak, lakabının o günden sonra "Örümcek usta" diye kaldığını söyledi. Kartvizitine de "Örümcek usta" diye yazdırdığını bildiren Özcan, "Fiziksel özelliğim benim için önemli değil. Bazen bununla dalga bile geçiyorum, bu konuda bana laf atanlara da alınmıyorum" dedi.

Kaynak: AA / Yaşam

Mustafa Özcan Gülören Yerel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title