Haberler

Pes dedirten hile! Kokoreçe viski karıştıran firmaların niyeti buymuş

Güncelleme:
Abone Ol

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklamaya başlaması ülke gündemine oturdu. Gıda hileleri ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, "En çok merak edilen konulardan biri kebap ve kokoreçte alkol kullanılması oldu. Ham maddesi bozulan ürünleri alkolle maskelemiş olabilirler" ifadelerini kullandı.

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesinde yer alan 2 işletmenin kebapta tekila, kokoreçte viski kullandığı tespit edilmişti. İşletmelerin bu akılalmaz yöntemi neden uyguladıklarını, TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma'ya sorduk.

"BOZULAN ÜRÜNLERİ AKOLLE MASKELEMİŞ OLABİLİRLER"

Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar'ın konuğu olan Sırma, şunları söyledi: "Ham madde biraz bozulmaya yüz tutmuşsa, koku belirtisi varsa... Mesela kokorecin hammaddesi ince bağırsak; eğer güvenmediği bir malı aldıysa, hafifte bir koku varsa, mikroorganizma da ürediyse alkolle onu maskeleyip onu biraz daha güvenli hale getirmeye çalışmış olabilirler.

Ama burada şimdi alkol tüketmeyen ve bu konuda hassasiyeti olan insanlar var. Dolayısıyla gıda imalatına uygun olmayan bir işleyiş."

TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma: Ham maddesi bozulan ürünleri alkolle maskelemiş olabilirler

Haberler.com / Melis Yaşar - Yaşam

Tarım ve Orman Bakanlığı Nurten Sırma Sağlık Yaşam Tarım Sağlık Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (31)

AGA:

ALKOL 78 derecede kaynar ve tamamen buharlaşır kaynatmasan bile oda ısısında zaten buharlaşır. zerresi bile kalmaz pişerken. siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ALLAH aşkına ?

Yanıtla9381
sinan çayırcı:

Alkolün buharlaşmasıyla ilgili yaygın bir yanlış anlama var. Evet, alkol yaklaşık 78°C’de kaynamaya başlar, ancak bu, pişirme sırasında tamamen buharlaşacağı anlamına gelmez. Pişirme süresi, sıcaklık ve yöntem gibi faktörlere bağlı olarak, alkolün bir kısmı buharlaşabilir, ancak tamamen ortadan kalkmaz. Örneğin, bir yemeği yüksek sıcaklıkta kısa süreliğine pişirirseniz, alkolün büyük bir kısmı buharlaşmaz ve yemeğin içinde kalır. Sonuç olarak, kokoreç gibi yiyeceklerde kullanılan alkol pişirme sırasında tamamen yok olmayabilir ve belirli bir miktar kalabilir. Bu nedenle, yapılan testlerde alkol kalıntısı bulunması mümkündür.

34
Yücel AtaBir:

Anlama sorununmu var çig ken bozulan bagırsakları alkolde öldürüyorlar

02
İlyas Özel:

güya uzman birde olabilir yazmış baksana :)

02
Nevizadeli:

Suyu 100 dereceye çıkardığında su birden tamamen yok mu oluyor mesela? alkolde bu şekilde tamamen birden buharlaşmıyor dolayısı ile gıdanın içinde de kalıyor

01
Hakan Celik:

KISACASI DIŞARIDA YEMEK BİTMİŞTİR.

Yanıtla7130
Samarpan Bhav:

Marketdeki ürünlerede herseyi katıyorlar. Aslinda türkiyede insan sadece sebze yiyebilir

23
okan:

bana oradan yarım ekmek single malt lütfen

Yanıtla1695
Kemal A55:

Bunlar viskinin fiyatını bilmiyor herhalde normal alkol bile pahalı bu işlem için

Yanıtla1198
Hikmet Bal:

viski pahalı ne alaka

Yanıtla1068
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title