Haberler

Türkiye'de kaynakçı bulamayan işletmeler rotayı Hindistan'a kırdı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'de bir meslek koluna yönelik ilgi son yıllarda iyiden iyiye azalmış durumda. Ülkede kaynakçı bulmanın zorlaştığına dikkat çeken yetkililer Çanakkale Köprüsü yapılırken Hindistan'dan 300 kaynakçı getirildiğini yine bazı özel işletmelerin de halen bu ülkeden kaynakçı getirmek zorunda kaldığını belirtiyor.

Türkiye'de birçok işletme son yıllarda bazı mesleklerde uzmanlaşmış personellere ulaşmakta zorluk yaşarken, çözümü ise yabancı ülkelerden usta ithal etmekte buluyor.

"HİNDİSTAN'DAN 300 KAYNAKÇI GETİRİLDİ"

Türkiye'de kaynakçı bulmanın artık zor hale geldiğini ifade eden yetkililer 18 Mart 2022 tarihinde inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü yapılırken Hindistan'dan 300 kaynakçı getirildiğini belirtiyor.

"ALANI BOŞ BIRAKMAMIZDAN KAYNAKLANIYOR"

Ekonomi yazarı Vahap Munyar katıldığı bir programda "Hala bazı özel işlerde, özel kaynak işlerinde yine Hindistan'dan eleman getiren işletmeler var. Bu tamamen bizdeki o alanı boş bırakmamızdan kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Munyar sözlerini şöyle sürdürdü; "Doğal şimdi sonuçta her insan daha iyi bir işte, daha iyi para kazanarak çalışmak ister. Daha ağır işleri yapmak istemeyebilir."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Yaşam

Çanakkale Köprüsü İş Dünyası Hindistan Türkiye Ekonomi Yaşam İş Dünyası Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

Çotanak:

bizim milletin işi kolay olacak keyifli olacak parası çok olacak Yok öyle bir dünya, her emeğin bir karşılığı var, elin oğlu gelip 10000 bin kilometre uzaktan gelip çalışıyor

Yanıtla6665
SÜMBÜLZADE:

bedava işçi demek istediler heralde.

Yanıtla2691
Özgür Sevindik:

Kesinlikle yalan tersane getirdi sefine. Sırf fiyatlari asağı çekmek icin ve yalovada buluban bütün tersanelerde teşfik etti kaynakci yoklugundan degil fiyati piyasayi düşürmek icindi basardilarda tanidığım cok kaynakçı basksa islere yoneldi taseron usulü taseon asfari ücretten gösterir batar millet parasini alamaz suanki durumu yazin bulsunlar jalifiye elamani serfszler

Yanıtla1578
Osman NEVRES:

Neden insanlık dışı şartlarda çalıştırılmaya zorlanan insanların haberleri yapılmıyor ? Zor saha şartlarında günde 15 saat çalışıp zorunlu mesai yaparak çalışmak zorunda mı bu ülkenin insanları. Birilerinin rant uğruna elinde, mesleği ustalığı olan insanlarını harcadığını yazmıyor haberler. Yazık .. Çok yazık. Tamam para da lazım ama insan gibi çalışalım. Arka planda birileri milyonları götürürken işçiyi köle yerine koyup 3 kuruş parayı fazla görenlere hakkımız haram zıkkım, hatta zehir olsun.

Yanıtla378
Cabbar aga:

Suriyeliler nargile içsinler

Yanıtla1244
bekir yapici:

bu bile yanlis yönetimin bir göstergesidir, yerlestirme ve is imkani olmadigi halde her köse basina kaltesiz üniversiteler acmanin sonuclari ülke mecburen taksi söförlügü pazarcilik seyyar saticilik garsonluk yapan veya güvenlikci olan üniversite mezunlarinla doldurulurken yeterince kalifiye eleman yetistirmek kimsenin aklina gelmedigi gibi mesleginde ustalasmis olanlarin asgari ücretle calistirilmasina ilgisiz kalindi, ayni sekilde okullar imam hatip yapildi ülkedebu kadar imama ihtiyacmi var.

Yanıtla545
Nasibim Bir:

Niye almanya değilde hindistan karın tokluğuna çalıştırmak varken neden fazla ödesinlerki

Yanıtla243
Ser_hat:

Melek liseleri yokmuymuş....

Yanıtla029
bekir yapici:

yeterince yok zaten olsa ne yazar yanlis politikalar sonucunda kalifiye eleman hatta üniversite mezunlari bile bu ülkede asgari ücretle calismaya mecbur birakiliyor, önce bu sorun cözülmeli.

116
taner ipek:

Kaynak ağır iş ehueeh

Yanıtla1017
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title