Haberler

Ünlü deprem bilimci Ahmet Ercan, Ağrı Dağı'nda sele kapıldı! 33 kişi ölümden döndü

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ağrı Dağı'nda yanardağ incelemesi yaparken ölümden döndü. Dönüş yolunda Ercan ve beraberindeki 33 kişi, aniden bastıran yağmurun neden olduğu sele kapıldı. Ercan ve beraberindeki ekip Jandarma tarafından kurtarıldı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yanardağ incelemesi için gittiği Ağrı Dağı'nda korku dolu anlar yaşadı. İnceleme sonrası dönüş yolunda sele kapılan Ercan ve beraberindeki kişiler için Jandarma devreye girdi.

DAĞDAN İNDİKLERİ SIRADA SELE KAPILDILAR

Ercan, yanardağ incelemeleri için 5137 metrelik Türkiye'nin doruğu olan Ağrı dağının 3200 metresine 4×4 jiplerle yola çıktı.

Birden bastıran kar, dolu, sağanak altında 33 kişi dağdan indiği sıradasele kapıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Jandarma ekipleri 33 kişi için seferber oldu ve kurtarma çalışması başlattı.

Neyse ki ölümle burun buruna gelen ekipten kimseye bir şey olmadı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise yaşadıklarını sosyal medya hesabından duyurdu.

Haberler.com / Eymen Dursun - Yaşam

Övgün Ahmet Ercan Sosyal Medya Ahmet Ercan Ağrı Dağı Yanardağ Jandarma İnceleme Türkiye Deprem Eğitim Yaşam Medya Ağrı Eğitim Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title