Haberler

Dr. Mehmet Yavuz Yazıları

Dr. Mehmet Yavuz

Dr. Mehmet Yavuz

Nöroloji Uzmanı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu ve aynı üniversitede nöroloji dalında ihtisas yaptı. Mecburi hizmeti esnasında bir süre Eskişehir İl sağlık Müdürlüğü görevinde bulundu. Uzun yıllar çeşitli devlet ve eğitim hastanelerinde görev yaptıktan sonra devlet hizmetinden ayrılarak kendisine ait özel REEM nöropsikiyatri kliniğinde hizmet vermeye başladı. Özel alanı,..

Yazarın Tüm Yazıları

ASMR Çılgınlığı; Doğal seslerin iyleştirici gücü

ASMR Çılgınlığı; Doğal seslerin iyleştirici..

Milyonlarca kişinin kapak açma sesi, fısıldama, tıkırtı, yemek yeme sesi gibi ses ve dokunma hislerine yer veren videoları saatlerce izlediğini..
15.02.2023
Nörolog gözüyle Johnny Depp davası

Nörolog gözüyle Johnny Depp davası

Hayat bize tüm dersleri, kitaplardan öğretmez. Bazen de çevremizde olup bitenlere bakarak başımıza kötü şeyler gelmesin diye ders çıkartmamız..
19.08.2022
Bilinçaltı ve falcılık

Bilinçaltı ve falcılık

Fal bakma işinde bir "falcı bacılar" bir de sezgi ve telepati yeteneği üst düzey gelişmiş, "görücüler" vardır. Medyumluk da görücülüktür. Falcı..
27.12.2021
Metaverse nedir?

Metaverse nedir?

Dijital dünya, analog dünyaya karşı Evet dijital dünya, analog dünyaya karşı güçlü bir hamleye hazırlanıyor. Metaverse denilen bu dijital dünya..
08.11.2021
Covid-19 beyni küçültüyor mu?

Covid-19 beyni küçültüyor mu?

İngiltere'de daha yeni 2021'de sonuçları alınan bir araştırma da daha önce beyin MRI'I çekilmiş 45 bin hastadan Covid-19 geçirenler tek tek bulundu..
30.10.2021
Erkeklerin en büyük korkusu nedir?

Erkeklerin en büyük korkusu nedir?

Cinsel güç kaybı ve iktidarsızlık(Erektil disfonksiyon) Güce erişim tarih boyunca tüm insanlığın ana hedefi olmuştur. İnsanoğlunun sahip olmak..
29.09.2021
Yaşlanma durdurulabilir mi?!

Yaşlanma durdurulabilir mi?!

Ölüme çare bulmak ya da bir ölümsüzlük iksiri tüm zamanların en çok aranılan ve merak edilen konusu olmuştur. Insanlar çağlar boyunca kimi..
14.09.2021
Kötü anılar silinebilir mi? Bellek refleksi nedir?

Kötü anılar silinebilir mi? Bellek refleksi..

Anılar hafızaya kayıt edildiğinde bir "bellek izi" oluşturulur. Bu iz, yeni olaylar ve durumlara hızlı şekilde tepki verebilmemizi sağlayacaktır...
27.08.2021
Ağaçlar da ağlar

Ağaçlar da ağlar

Cleveland Backster, yalan makinesini keşfederek FBI sorgulamalarına inanılmaz kolaylıklar sağlamış ve bu sayede büyük bir ün kazanmıştı. Makinenin..
10.08.2021
Aşı Paranoyası: Aşı ile mikroçip mi takılıyor? Aşı kısırlaştırıyor mu?

Aşı Paranoyası: Aşı ile mikroçip mi..

Korku, insan doğası için gerekli bir duygudur. Ancak korkunun azı da fazlası da zarardır. Çünkü korkusuz insanlar psikopatça ve sosyapatça hareketler..
30.07.2021
Enerji tıbbı; Bioenerji, reiki ve diğerleri

Enerji tıbbı; Bioenerji, reiki ve diğerleri

Enerji tıbbı çok eskilerden beri süregelen bir tedavi yöntemidir. Tarih boyunca Orta Asya, Çin, Hindistan ve Mısır'da farklı enerji tıbbi..
14.07.2021
Pandemi süreci alzheimer vakalarını arttırdı mı?

Pandemi süreci alzheimer vakalarını arttırdı..

Alzheimer hastalığı, her geçen yıl katlanarak artış göstermekte. Şu an bütün dünyada 60 milyon civarında alzhemier hastasının olduğu ve bu rakamın..
25.06.2021
Beyin ve evrenin şaşkınlık uyandıran benzerlikleri

Beyin ve evrenin şaşkınlık uyandıran..

Beynimizde 100 milyar hücre olduğunu bilmekteyiz. Bunların 10 milyarı nöron, 90 milyarı da destek hürceleri olan glial hücreler. Yine bilmekteyiz ki,..
11.06.2021
Üçüncü göz: Epifiz

Üçüncü göz: Epifiz

Antik ve mistik dünya da çok önemli olan epifiz bezi, giderek unutuldu. Çoğu bilim insanı, epifizin gelişimin erken aşamalarında kalan işlevini..
04.06.2021
İnternet hastalık hastalığı, siberhondrik bozukluk

İnternet hastalık hastalığı, siberhondrik..

Siberhondrik bozukluk, somotoform bozukluklardan hipokondriazis'in bir çeşididir. Siberhondrik, var olduğunu düşündüğü hastalıkları hakkında internet..
28.05.2021
Ölüm korkusu

Ölüm korkusu

Bütün dünya, Covid-19 salgınına kilitlendi. Karantina koşullarının getirdiği çaresizlik hissi kaygıları artırırken, ölüm korkusundan en çok..
14.05.2021
Bedensel ve zihinsel arınma; Oruç

Bedensel ve zihinsel arınma; Oruç

''Acıkmadan yemeyin, doymadan kalkın'' Peygamberimizin buyruğu olan bu hadis tüm meselenin özüdür. Yapılan incelemelere göre eğer tedbir alınmazsa..
30.04.2021
Bilinç-bilinçaltı farkları

Bilinç-bilinçaltı farkları

Bilinç ve bilinçdışı kavramlarını, iki halkanın iç içe geçmiş durumu olarak niteleyebiliriz. Sınırlar esnektir. Hal böyle olunca sanki yaptığımız her..
28.04.2021
Bilinç ve bilinçaltı nedir?

Bilinç ve bilinçaltı nedir?

"Bir ben vardır bende, benden içerü'' diyen Yunus Emre acaba bilinçaltını mı işaret etmekteydi? Bilinç ve bilinçaltı bütünlüğünün önemi, olgun insan..
16.04.2021
İş hayatında çatışma mı yaşıyorsunuz?

İş hayatında çatışma mı yaşıyorsunuz?

Pek çok kişi, iş hayatı için günde ortalama 10 saat harcıyor. Bu alanda yaşanan stres, uyku problemlerinden depresyona, migrenden panik atağa kadar..
09.04.2021
1 2 3
title