Haberler

Mustafa Şahin Bülbül Yazıları

Mustafa Şahin Bülbül

Mustafa Şahin Bülbül

Fizik dünyasının gizemleriyle başladığım yolculuğum, köyde geçirdiğim iki yıl sınıf öğretmenliği deneyimimle renklendi. Evrenin derinliklerine dair merakım beni eğitim fakültesine taşıdı, burada genç zihinlere bilimin büyülü dünyasını açıyorum. Yaşamım, deneylerle dolu bir laboratuvar gibi...Evli ve iki çocuk babası olarak ailem, hayatımın en büyük keşiflerini oluşturuyor...

Yazarın Tüm Yazıları

Discoloria hastalığına sahip olabilir misiniz?

Discoloria hastalığına sahip olabilir..

Yazımın hemen başında söyleyeyim; discoloria: farklılıkların hastalık gibi sunulmasına karşı bir itirazdır. Günümüzde, başına "dis" eki ekleyerek..
26.09.2024
Eğitimde Fırsat Eşitliği: Geleceğin Anahtarı

Eğitimde Fırsat Eşitliği: Geleceğin Anahtarı

Eğitim, bireylerin topluma katkıda bulunabilmesi, kişisel gelişimlerini tamamlayabilmesi ve hayallerine ulaşabilmesi için en güçlü araçlardan..
19.09.2024
Nazar Boncuğu: Gelenek, İnanç ve Koruma Simgesi

Nazar Boncuğu: Gelenek, İnanç ve Koruma..

Nazar boncuğu, kültürümüzde derin bir köklü geçmişi olan ve kötülüklerden korunma amacıyla kullanılan bir semboldür. Genellikle mavi renkte, göz..
07.09.2024
Bulgaristan: Tarih, Kültür ve Avrupa'nın Kalbindeki Komşumuz

Bulgaristan: Tarih, Kültür ve Avrupa'nın..

Bulgaristan, Türkiye'nin kuzeybatı komşusu olarak coğrafi yakınlığımızın ötesinde tarihsel ve kültürel bağlara sahip olduğumuz bir ülkedir. Balkan..
06.09.2024
Eğitimdeki Tüm Problemler Öğretim Programı Değiştirilerek Çözülebilir mi?

Eğitimdeki Tüm Problemler Öğretim Programı..

Eğitim, toplumların ilerlemesinde ve bireylerin hayatlarını şekillendirmesinde en önemli araçlardan biridir. Ancak yıllardır tartışılan bir konu,..
05.09.2024
Yaşam Boyu Eğitim: Her Yaşta Öğrenci Olmak Mümkün

Yaşam Boyu Eğitim: Her Yaşta Öğrenci Olmak..

"Öğrenme arayışı asla sona ermez; her yaşta öğrenci olmak, hayatı daha dolu dolu yaşamanın anahtarıdır." Hayat, durmadan akan bir nehir gibidir. Her..
28.08.2024
Temel Parçacıklar

Temel Parçacıklar

Temel parçacıklar, evrenin yapı taşlarıdır. Her şeyin temelinde, bu parçacıkların etkileşimleri ve birleşimleri yatar. Modern fizik, bu parçacıkları..
26.08.2024
Arz, Talep ve Eğitim: Eğitimin Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Arz, Talep ve Eğitim: Eğitimin Fiyatı Nasıl..

Eğitim, toplumların kalkınmasında ve bireylerin potansiyelini gerçekleştirmesinde kritik bir rol oynar. Ancak, eğitimin nasıl ve ne kadar bir bedelle..
23.08.2024
Üniversiteye Başlarken

Üniversiteye Başlarken

Üniversiteye yeni başlamak, hayatınızın en heyecan verici ve dönüştürücü dönemlerinden biri olabilir. Ancak bu süreci en verimli şekilde geçirmek..
21.08.2024
Bugün Dünya Engelliler Günü Değil!

Bugün Dünya Engelliler Günü Değil!

Her yıl Aralık ayının başında, Dünya Engelliler Günü'nü kutluyoruz. Televizyonlarda, gazetelerde ve sosyal medyada engellilere dair farkındalık..
20.08.2024
Eğitim ve Görünmeyen El: Adam Smith’in Ekonomi İlkelerinin Eğitimdeki Yansımaları

Eğitim ve Görünmeyen El: Adam Smith’in..

Adam Smith'in "görünmeyen el" kavramı, serbest piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden biri olarak bilinir. Ancak bu metaforun, eğitim ve öğretim..
18.08.2024
Epikür: Haz ve Bilgelik Arasında Bir Yaşam Felsefesi

Epikür: Haz ve Bilgelik Arasında Bir Yaşam..

Felsefe tarihinin en etkili figürlerinden biri olan Epikür, M.Ö. 341-270 yılları arasında yaşamış ve düşünceleriyle hem antik dönemi hem de modern..
16.08.2024
Eğitimde Epokhe: Bilginin ve Öğrenmenin Derinleştirilmesi

Eğitimde Epokhe: Bilginin ve Öğrenmenin..

Eğitim, bireylerin bilgiye ulaşma ve anlama sürecidir; ancak bu sürecin verimliliği, sadece bilgiyi almakla değil, aynı zamanda bilgiye nasıl..
11.08.2024
İşte bunlar hep petibör yasası

İşte bunlar hep petibör yasası

Bir petibör bisküvisi genellikle taşınma sırasında rafa konurken kırılır. Paketi açarken de ikinci bisküviyi kırma ihtimaliniz yüksektir. İşte burada..
09.07.2024
Zamanın fısıldadığı gizem

Zamanın fısıldadığı gizem

Kumların arasından esen rüzgar, geçmişin fısıltılarını taşıdı. Ay ışığı, kumsalın üzerine serilmiş kadim sembolleri aydınlatırken, kayıp bir zamanın..
05.07.2024
Çok mu zor?

Çok mu zor?

Son günlerde eğitim dünyasındaki itiraz sesleri giderek yükselmekte. Bu seslere kulak vermek çok mu zor? Öğretmenler mülakata hayır demek için..
03.05.2024
Anayasa Değişikli Üzerine

Anayasa Değişikli Üzerine

Bir eğitimci olarak anayasada eğitim ile ilgili maddenin kapsayıcı ve geçerliliğini uzun yıllar sürdürebilecek olmasını önemsemekteyim. Anayasa,..
30.04.2024
Memento Mori: Fani Olduğumuzu Hatırlamak

Memento Mori: Fani Olduğumuzu Hatırlamak

Günümüzde, çoğu insanın hayatı, sürekli bir koşturmaca ve hedeflerin peşinde geçiyor. Başarı, mutluluk ve ilerleme arayışı içindeyiz, ancak bazen..
26.04.2024
Veriden bilgeliğe bağlantıların dokusu: Bilgi, dönüşüm ve insanın anlam arayışı

Veriden bilgeliğe bağlantıların dokusu:..

Günlük hayatımızda, birbirinden farklı alanlar arasında derin bağlantılar kurmamız nadiren fark edilir. Ancak, düşündüğümüzde, görünürde farklı olan..
08.04.2024
Her gün, yeniden doğarız!

Her gün, yeniden doğarız!

Başka bir sabah daha doğar, taptaze bir başlangıçla gözlerimizi dünyaya açarız. Yeni bir gün, yeni bir umut, hayatın bize armağan ettiği en değerli..
01.04.2024
1 2 3 4
title