Haberler

Mustafa Şahin Bülbül Yazıları

Mustafa Şahin Bülbül

Mustafa Şahin Bülbül

Fizik dünyasının gizemleriyle başladığım yolculuğum, köyde geçirdiğim iki yıl sınıf öğretmenliği deneyimimle renklendi. Evrenin derinliklerine dair merakım beni eğitim fakültesine taşıdı, burada genç zihinlere bilimin büyülü dünyasını açıyorum. Yaşamım, deneylerle dolu bir laboratuvar gibi...Evli ve iki çocuk babası olarak ailem, hayatımın en büyük keşiflerini oluşturuyor...

Yazarın Tüm Yazıları

Düşük ve yüksek IQ puanlarının anlamı

Düşük ve yüksek IQ puanlarının anlamı

"İnsanın düşüncelerini ölçmek, dünyanın en çılgınca fikridir! Ölçemeyeceğimizi öğrenmek, zamanımızı alacak" Zekâ testleri (IQ), bireylerin bilişsel..
12.11.2023
Çocuklar için Televizyon İzlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklar için Televizyon İzlerken Dikkat..

"Çocukların televizyonla geçirdiği zamanı kaliteli içeriklerle sınırlayarak, birlikte izleyerek ve konuşarak zenginleştirmek, onların sağlıklı..
30.10.2023
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı: Asırlık Koca Çınar!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı: Asırlık..

Yüzyıl önce, büyük bir coşku ve umutla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bugün 100 yaşına merdiven dayamış durumda. Bu kutlu yıl, sadece bir dönüm noktası..
25.10.2023
Doğru Kitap Okuma Alışkanlıkları

Doğru Kitap Okuma Alışkanlıkları

" Kitaplar, akıllı insanların dostlarıdır. " (Voltaire) Kitaplar, bilgeliğin hazine sandıklarıdır. Sayfalar arasında dolaşarak yeni dünyalara açılan..
16.10.2023
Kutup Araştırmaları: Geçmişin ve Geleceğin Birlikte Araştırılması

Kutup Araştırmaları: Geçmişin ve Geleceğin..

" Geçmişi anlamak, geleceği şekillendirmenin anahtarıdır; araştırma yapmak ve eğitim vermek ise bu yolculuğun temel taşlarıdır ." Günümüzde, bilim..
13.10.2023
Risk Altındaki Çocuklar: Toplumun Sorumluluğu

Risk Altındaki Çocuklar: Toplumun Sorumluluğu

" Risk altındaki çocukları korumamak, yarının risk altındaki toplumunu inşa etmektir. " Başlığı duyduğunuzda aklınıza hemen sokakta yaşayan ya da..
12.10.2023
2023 Nobel Fizik Ödülü: Zamanın Derinliklerine Yolculuk

2023 Nobel Fizik Ödülü: Zamanın..

" Basit bir insan zamanını nasıl öldüreceğini, değerli bir insanda nasıl kazanacağını düşünür ." (Schopenhauer) Her yıl, Nobel Fizik Ödülü, dünyanın..
08.10.2023
Kuantum bilgisayarlardan kuantum saçmalıklara

Kuantum bilgisayarlardan kuantum saçmalıklara

" İnsanlar konusunda daha az, fikirler konusunda daha çok meraklı olun ." Marie Curie Bilgi teknolojileri alanında son yıllarda yaşanan en heyecan..
05.10.2023
Sonsuzun Sınırları: Zeno'nun Paradoksu ve İnsan Algısı

Sonsuzun Sınırları: Zeno'nun Paradoksu ve..

" İki şey sonsuzdur, biri evren diğeri aptallık ama ilkinden emin değilim. " Albert Einstein Matematik ve felsefe, insan zihninin sınırlarını..
02.10.2023
16 Psyche ve Meteor Madenciliği: Geleceğin Altın Cevheri

16 Psyche ve Meteor Madenciliği: Geleceğin..

" Altın arzusu, insan ırkının en evrensel ve en köklü ticari içgüdüsüdür. " (Gerald M. Loeb) Güneş sistemimiz, sonsuz sırlarla dolu bir hazine..
01.10.2023
Orta Yolcu Aristo!

Orta Yolcu Aristo!

" Yaratıcılığın en büyük düşmanı kendinden şüphe etmektir " (Sylvia Plath) Aristoteles'in "orta yol" yaklaşımı, Yunan filozofunun etik felsefesinde..
28.09.2023
Kalabalık Şehirlerin Derin Sessizliği; Yalnızlık

Kalabalık Şehirlerin Derin Sessizliği;..

" Yalnız olmak, yanlış bir kalpte olmaktan iyidir. " (Bukowski) Yüksek binaların arasında kaybolmuş bir çiçek gibiydi insanlar. Her biri kendi..
25.09.2023
Okul Robotu: Eğitimin Yeni Yüzü

Okul Robotu: Eğitimin Yeni Yüzü

" Yaratıcı yetişkin, hayatta kalmayı başaran çocuktur " Ursula Le Guin Bugün sizlere, eğitimin geleceğine dair hayal bir dünyaya yolculuk yapmaya..
22.09.2023
İnovasyon ve Değişim: Geleceğin Önemli Meslekleri

İnovasyon ve Değişim: Geleceğin Önemli..

" Hayal kurmak, bir plan yapma şeklidir " (Gloria Steinem) Geleceğin iş dünyası, teknolojik ilerlemeler ve değişen toplumsal ihtiyaçlarla birlikte..
20.09.2023
Yarının Toplumu İçin Bugün: Umutsuzluğa, Karamsarlığa ve Eğitimsizliğe Karşı Mücadele

Yarının Toplumu İçin Bugün: Umutsuzluğa,..

" Hayatta en hakiki mürşit ilimdir " Mustafa Kemal Atatürk Son yıllarda ülkemizde umutsuzluk, karamsarlık ve eğitimsizlik gibi sorunlar giderek..
20.09.2023
Gyes'in Yüzüğü: Görünmezliğin Psikolojik ve Felsefi Boyutları

Gyes'in Yüzüğü: Görünmezliğin Psikolojik ve..

" Zafer, başlama cesaretinden doğar " (Ruskin Bond) Bir zamanlar, Gyes'in büyülü yüzüğünün, insanları görünmez kılan efsanevi gücü, birçok filozof..
18.09.2023
Mülâkat

Mülâkat

" İmkânsız, isteksiz insanların bahanesidir " (John Keats) Eğitim dünyası bu aralar öğretmen alımında bir aşama olan "mülakat (sözlü sınav)"..
17.09.2023
Okul Fobisi

Okul Fobisi

" Başarmak için başlamak gerekir " (Helen Rowland) Günümüzde pek çok çocuk, okula gitme konusunda belirli düzeyde endişe yaşayabilir. İlk gün..
11.09.2023
Okul alışverişi

Okul alışverişi

" Ya siz günü yönetirsiniz ya da gün sizi yönetir " (Jim Rohn) Okul alışverişinin temelini kalemler ve yazı araçları oluşturur. Kurşun kalem,..
07.09.2023
Çocuklara Felsefe

Çocuklara Felsefe

"Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir " (Sokrates) Felsefe, insan düşüncesinin derinliklerine inmek ve evrenin temel sorularını sorgulamak..
05.09.2023
1 2 3 4
title