Haberler

Necdet Döner Yazıları

Necdet Döner

Necdet Döner

Fizyoterapist

18 Haziran 1998 tarihinde İzmir’in Bergama ilçesinde doğdu. İlkokul ortaokul ve lise eğitimini Bergama’da bitirdi. Bergama Cumhuriyet Anadolu lisesini birincilikle bitirdikten sonra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü kazandı. İstanbul Esenyurt Üniversitesinden mezun oldu. Şu anda Bergama’da fizyoterapi, manuel terapi ve egzersiz danışmanlığı hizmeti vermektedir. Çeşitli..

Yazarın Tüm Yazıları

Kulunç ağrısı nasıl geçer?

Kulunç ağrısı nasıl geçer?

Tıp dilinde fibrositis denen kulunç, oldukça sık karşılaşılan ve her yaşta görülebilen bir sağlık problemidir. Günlük hayatımızda çok sık..
10.06.2022
Doğru uyku pozisyonu nasıl olmalıdır?

Doğru uyku pozisyonu nasıl olmalıdır?

Ağrısız bir yaşam ve sağlıklı yaş almak için biliyoruz ki bilinçli olmamız gerekiyor. Bugün de bilinçli olmamız gereken konulardan biri olan uyku..
24.05.2022
Pilatesin faydaları nelerdir?

Pilatesin faydaları nelerdir?

Pilates, Joseph Pilates tarafından geliştirilen bir egzersiz sistemi diyebiliriz. Son zamanlarda pilatese olan ilginin artmasıyla beraber özellikle..
13.05.2022
Sigara içmek bel ağrısına neden olur mu?

Sigara içmek bel ağrısına neden olur mu?

Sigara içmek aslında sadece akciğer ve kalp sağlığını etkilemiyor bel ağrısına da neden olan etmenler arasında yer alıyor. Günümüzde bel ağrısı çok..
26.04.2022
Fil hastalığı (Lenfödem) nedir?

Fil hastalığı (Lenfödem) nedir?

Günümüzde pek çok kişinin merak ettiği sorulardan birisi de fil hastalığıdır. Bugün sizlere fil hastalığı nedir neden olur gibi sorularınıza yanıt..
15.04.2022
Ramazanda egzersiz yapılır mı?

Ramazanda egzersiz yapılır mı?

Öncelikle sorunun yanıtını vererek başlamak istiyorum. Evet oruçluyken egzersiz yapmak mümkündür. Oruç ibadet olmasının yanında sağlık açısından son..
04.04.2022
İnme (Felç) nedir?

İnme (Felç) nedir?

Beynin bir bölümünde kan dolaşımının azaldığı veya kesintiye uğradığı beynin besin ve oksijen almasının engellediği bir inme gerçekleşir. Bu sürede..
01.04.2022
Squat nasıl yapılır? Squat hareketinin faydaları nelerdir?

Squat nasıl yapılır? Squat hareketinin..

Son zamanlarda en sık yapılan hareketlerden biri de squattır. Herhangi bir alet veya spor merkezine ihtiyaç duyulmadan evde yapabileceğiniz bir..
25.03.2022
Hidroterapi nedir?

Hidroterapi nedir?

Hidroterapi suyun fiziksel özelliğinden faydalanılarak uygulanan kapsamlı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon programlarının içinde yer alan su içi..
18.03.2022
Osteoporoz (Kemik Erimesi) nedir?

Osteoporoz (Kemik Erimesi) nedir?

Osteoporoz yani halk adıyla bilinen ismi kemik erimesidir. Yaş ilerledikçe osteoporoz görülme sıklığı artmaktadır. Erkeklerin kemik yoğunluğu..
11.03.2022
Futbolcularda en sık görülen sakatlıklar nelerdir?

Futbolcularda en sık görülen sakatlıklar..

Dünyanın en çok yapılan ve ilgi duyulan spor branşlarından biri de futboldur.Futbol ile ilgilenen sporcularda sakatlıklar sık görülmektedir.Bu..
28.02.2022
Kuyruk sokumu ağrısı neden olur?

Kuyruk sokumu ağrısı neden olur?

Kuyruk sokumu omurganın son bölümünde ve içeriye doğru kıvrım yapan, dört kemiğin kaynaşması sonucunda üçgen görünümlü bölgedir. Kuyruk sokumu..
21.02.2022
Kol ağrısı neden olur, nasıl geçer? Kol ağrısı için hangi egzersizler yapılmalıdır?

Kol ağrısı neden olur, nasıl geçer? Kol..

Kol ağrısı kolda bulunan kemiklerden (humerus, radius ve ulnar) kaynaklı veya kol bölgesindeki yumuşak dokulara bağlı ağrı oluşabilmektedir. Aşırı..
09.02.2022
Kasık ağrısı neden olur? Kasık ağrısına ne iyi gelir?

Kasık ağrısı neden olur? Kasık ağrısına ne..

Kasık ağrısı hem kadınlarda hem de erkeklerde sıklıkla karşılaşılabilen bir sağlık problemidir. Kasık ağrısı pelvis bölgesinde veya alt karın..
31.01.2022
Gebelik döneminde egzersizin önemi nedir?

Gebelik döneminde egzersizin önemi nedir?

Gebelik dönemi, kadın vücunda meydana gelen fiziksel, fizyolojik ve psikolojik açıdan değişimler içeren bir dönemdir. Günümüzde gebe birçok kadın..
21.01.2022
Bel ağrılarını tetikleyen nedenler

Bel ağrılarını tetikleyen nedenler

Bel ağrısı sıklıkla ağrı, yanma ya da batma şeklinde hissedilebilir. Ağrının hissedildiği bölge kimi vakalarda noktasal olarak belirlenebilirken kimi..
14.01.2022
Mutluluğun anahtarı “Serotonin”

Mutluluğun anahtarı “Serotonin”

Sinir hücreleri arasında iletişimi sağlayan nörotransmitterlerden biri de serotonin hormonudur. Halk arasında mutluluk hormonu olarak bilinen..
07.01.2022
Hoş geldin yeni yıl

Hoş geldin yeni yıl

Acısıyla tatlısıyla çok çabuk geçen bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yeni yıla saatler kala yeni yıl konulu bir yazı yazmak geldi içimden. Yeni yıl..
31.12.2021
Omurga sağlığı

Omurga sağlığı

İş yerinde, evde veya gün içerisinde yaptığımız yanlış hareketlerle aslında omurgamızı farkında olmadan üzüyoruz. Hemen sonuç vermese de ilerleyen..
22.12.2021
Bel kayması nedir? Bel kayması belirtileri nelerdir?

Bel kayması nedir? Bel kayması belirtileri..

Omurlar yukarıdan aşağıya doğru düzenli bir şekilde sıralanmış yapılardır. İki omurun birbiri üzerinden belli açılarla kayması ve omurilikten çıkan..
09.12.2021
1 2 3 4
title