Haberler

Özge Avcu Yazıları

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu

13 Kasım İstanbul doğumludur. ''Altın Yazar'' ödüllü Yazar, İlişki Koçu ve Aile Koçu, Yaşam ve Motivasyon Koçu belgelerine sahiptir. NLP (Bilinçaltı Programlama) Master Uygulayıcı ve EFT (Duygusal Özgürlük) Uygulayıcı, Temel Psikoloji, Beden Dili ve Etkili İletişim belgeleriyle ihtiyacı olabilecek deneyimlere sahiptir. Kişisel gelişim NLP ve EFT teknikleriyle dolu olan RUHUN VE..

Yazarın Tüm Yazıları

Rezonans

Rezonans

Birbiriyle aynı ya da benzer frekansa sahip olan olguları (kişi, madde, olay, spiritüellik, var olan her şey) fizik kanunlarında birbiriyle yakın..
03.10.2024
Gerçek aşk...

Gerçek aşk...

Herkes aşkı hissettiği duyguyla tanımlar. Tasavvuf edebiyatında aşkın anlamı, ilahi aşktır. Kâinatın yaratılma sebebi Aşk'tır, denilir. Divan..
23.09.2024
Soğukkanlı olabilmek

Soğukkanlı olabilmek

Öfkeye, heyecana, korkuya, telaşa, baskıya bu duygulara kapılmadan, duygu denetimini yapabilme kabiliyetidir. Kolayca kızmayan, heyecana kapılmayan,..
06.09.2024
Telepatik iletişim...

Telepatik iletişim...

Kişiler arasında beş duyu organı (görme, duyma, koku, tat alma, dokunma) olarak bilinenlere ihtiyaç olmadan iletişim kurma halidir. Telepatik..
28.08.2024
Çekingen birinin sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız?

Çekingen birinin sizden hoşlandığını nasıl..

Çekingen bir erkeğin ya da bir kızın, sizinle ilgilendiğini ilgilenmediğini davranışlarınızdan anlayabilirsiniz. Her zaman söylediğim gibi, herkesin..
19.08.2024
Sessiz özgüven...

Sessiz özgüven...

Aşırı özgüven ve güvensizlik, kendini belli eder ve haykırır... Lakin özgüven sessizdir. Sağlam bir özgüven kimseye, kendinizi ispatlamaya çalışmadan..
09.08.2024
Bu gece ay çok güzel, değil mi?

Bu gece ay çok güzel, değil mi?

Sevgiyi gösterme, belli etme şekli herkese göre değişen bir davranış biçimidir. Çekingen yapıya sahip kişiler, etkilendiği kişinin karşısında..
31.07.2024
İlişkilerde soğutan davranışlar...

İlişkilerde soğutan davranışlar...

İkili ilişkilerde kişiler farkında olmadan kendini değiştirmeye ve partnerini değiştirmeye çalışıyor. Bu ilişkiyi zedelerken kişinin kendinden ödün..
16.07.2024
Olduğu gibi kabul et...

Olduğu gibi kabul et...

Farkındalık ve taahhüt terapisi, bu kavramla yakından ilgilidir. Gerçekliği radikal kabullenme, hayatı olduğu gibi kabul etme, kişinin yakın..
05.07.2024
Sevgiyi ifade edebilme...

Sevgiyi ifade edebilme...

Doğuştan sahip olduğunuz duygular var. Bu duyguları ifade etmediğinizde ya da yanlış ifade ettiğinizde, ilişkiler zedelenebiliyor. Güvenli ve açık..
26.06.2024
Languishing sendromu...

Languishing sendromu...

Pandemiyle birlikte insanların ruhsal ve fiziksel olarak etkilendiği durumlardan bir tanesi Languishing hastalığı ya da sendromu deniliyor...
12.06.2024
Breadcrumbing manipülasyonu nedir?

Breadcrumbing manipülasyonu nedir?

Günümüzde ilişkiler gün geçtikçe farklı bir boyut kazanıyor. İnsanların birbirleriyle iletişim kurma ve ilişki kurma biçimlerine her gün yeni bir..
24.05.2024
Bir duygu...

Bir duygu...

Bu haftaya şiirle başlıyorum. Şiiri herkes sevmez biliyorum. Bana en çok yakıştırılan edebiyat türü şiirdir. Birisi bana, çıkacak yeni kitaplarımda..
20.05.2024
Bir sıcak bir soğuk...

Bir sıcak bir soğuk...

Hayranı olduğum Sagopa Kajmer'in eskilerden Yakın ve Uzak, şarkısı var. Dinlemenizi tavsiye ediyor ve hızla konuya geri dönüyorum :) İlişkilerde..
29.04.2024
Kendine izin ver...

Kendine izin ver...

Bir karar, bir eylem ya da bir fikir için kendine izin ver. Hayatın gürültü karmaşasında tek bir an dahi olsa, düşüncelerinin sesine kulak ver. Zihin..
24.04.2024
Bir dakika canım, önemli kararlar alıyorum :)

Bir dakika canım, önemli kararlar alıyorum :)

Sağlıklı bir ilişkiyi oluşturmak sanıldığı kadar zor değil. Yapmanız gereken ufak analizler sonucunda yeni tanıdığınız birini ya da hayatınızdaki..
14.03.2024
Uzaklaşmak...

Uzaklaşmak...

Günlük rutinlerimizden, monotonlaşmış günlerimizden, belirsiz davranan ve söyledikleriyle sözleri aynı olmayan kişilerden, bazı zamanlar kendimizden…..
12.03.2024
Sen ve ben, bir olmuşuz aşk elinden

Sen ve ben, bir olmuşuz aşk elinden

Düşüncelerin, seslerin, zihnin, duyguların ve kelimelerin gücü vardır. Hepsi birer titreşimle yayılan frekanstır. Kelimelerin gizli gizemleri ve..
12.01.2024
Yeni umutlar ve yeni yıl...

Yeni umutlar ve yeni yıl...

2023 yılının son haftasındayken, dünya yeni yıla hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Aileler uzaklaşmak için şehir dışında hazırlığını..
27.12.2023
İlişkilerde zaman ve öncelik...

İlişkilerde zaman ve öncelik...

İlişkilerde "zaman ve öncelik" kavramı vardır. Stresli ve yoğun geçen günlerde, yeri geliyor ki kendimize zaman ayıramadığımız günler oluyor. Her..
13.12.2023
1 2 3 4
title