Haberler

Salih Arslan Yazıları

Salih Arslan

Salih Arslan

Uzman Dil ve Konuşma Terapisti / Tarsus Dil ve Konuşma Merkezi

2017 yılında başlamış olduğu Biruni Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun olmuştur. Kapadokya Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalında tezli yüksek lisansını tamamlayarak Uzman Dil ve Konuşma Terapisti ünvanını almıştır. Mersin Tarsus bölgesinde çalışan ilk dil ve konuşma terapistidir. Çalışmalarına kurucusu olduğu Tarsus Dil ve Konuşma Merkezinde..

Yazarın Tüm Yazıları

Otizmde Erken Teşhis: Aileler Neden Alternatif Tedavilere Değil Eğitime Yönelmeli?

Otizmde Erken Teşhis: Aileler Neden..

Otizm spektrum bozukluğu (OSB), çocukların sosyal etkileşim, iletişim ve davranışlarında zorluklar yaşadığı nörogelişimsel bir durumdur. Otizmin..
17.07.2024
Floortime Nedir?

Floortime Nedir?

Floortime, otizm spektrum bozukluğu ve diğer gelişimsel zorlukları olan çocuklar için geliştirilmiş bir terapi yaklaşımıdır. Bu yöntem, çocukların..
17.07.2024
Otizmde Çırpınma Hareketleri: Neden Olur?

Otizmde Çırpınma Hareketleri: Neden Olur?

Otizm spektrum bozukluğu (OSB), bireylerin sosyal iletişim ve davranışlarında farklılıklar gösterdiği bir nörogelişimsel bozukluktur. Otizmli..
17.07.2024
Folik Asit Kullanmalı Mıyım? Kullanmazsam Ne Olur?

Folik Asit Kullanmalı Mıyım? Kullanmazsam Ne..

Folik asit, özellikle hamilelik döneminde kritik bir rol oynayan bir vitamindir. Uzmanlar, gebelik planlayan ve hamile kadınlara folik asit takviyesi..
17.07.2024
Otizmli Çocuğum Sürekli Zıplıyor Ne Yapmalıyım?

Otizmli Çocuğum Sürekli Zıplıyor Ne..

Zıplamanın Arkasındaki İhtiyaçları Anlamak Sevgili Okuyucular, Otizmli bir çocuğun sürekli olarak zıplaması, genellikle onun ifade etmeye çalıştığı..
16.07.2024
Kekemeliğim Neden Azalıp Artıyor?

Kekemeliğim Neden Azalıp Artıyor?

Merhaba Değerli Okuyucular, Son zamanlarda sıkça aldığım sorulardan biri de kekemelik belirtilerinin neden bazen artıp bazen azaldığıyla ilgili. Bu..
16.07.2024
Çocuğum Konuşamıyor Ne Yapmalıyım?

Çocuğum Konuşamıyor Ne Yapmalıyım?

Sevgili Okuyucular, Çocuğunuzun 3 yaşına gelmesine rağmen hala konuşma gelişiminde geride olduğunu fark etmek, endişe verici bir durum olabilir...
16.07.2024
Çocuğum Göz Teması Kurmuyor

Çocuğum Göz Teması Kurmuyor

Sevgili Okuyucular, Otizmli çocuklarla ilişki kurarken, geleneksel olarak göz teması önemli bir unsur olarak vurgulanır. Ancak, Floortime yaklaşımı..
16.07.2024
Çocuğunuz Apraksi Olabilir mi? Erken Tanı ve Destek Önemli!

Çocuğunuz Apraksi Olabilir mi? Erken Tanı ve..

Çocuklar büyüdükçe dil gelişimi sürecinde farklı hızlarda ilerleyebilirler. Bazı çocuklar geç konuşurken, diğerleri hızlı bir şekilde dil..
11.10.2023
Otizm sayısı artıyor mu?

Otizm sayısı artıyor mu?

Son yıllarda otizm spektrum bozukluğu (OSB) tanısı konan bireylerin sayısında belirgin bir artış gözleniyor. Otizm, sosyal etkileşim ve iletişim..
04.07.2023
title