Haberler

Vahap Aydoğan Yazıları

Vahap Aydoğan

Vahap Aydoğan

Ressam Sanatçı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olduktan sonra profesyonel olarak, Türkiye ve Dünyanın birçok yerinde sürreal biyografileri tuvale aktararak hem görsel hem de plastik sanatlar alanında eserler veredim. Onlarca karma ve kişisel resim sergileri açtım. Kültür sanat alanın birçok platformunda yayınlar yapmaktayım. Son beş yıldır sadece kişiye özel..

Yazarın Tüm Yazıları

Her Duygu Mutlaka Başka Bir Surette Geri Döner…

Her Duygu Mutlaka Başka Bir Surette Geri..

Her başlangıç beraberinde son bulan zifiri bir boşluk bırakır bellekte. Varlığın kayboluşu ve başka surette karşımıza çıkması olasılık olarak..
24.07.2024
Yaş kırk oldu, kırklara karışamadım...

Yaş kırk oldu, kırklara karışamadım...

"Evren; sayılardan ibarettir"der. PİSAGOR. …Pisagoru referans alanlar; etraflarında gördükleri her şeyin sayılardan oluştuğunu varsaymış; "Sayıları..
16.04.2024
Kaotik Evrende Sanat Ve Çağdaşlık!

Kaotik Evrende Sanat Ve Çağdaşlık!

İlkel Yaban hayatta kullanılan aletler taştan, topraktan olsa da; ait olduğu dönem bakımından teknolojikti, ama sanat spiritüel bir araçtı. İnsanlar..
29.03.2024
Toplumsal Nobranlık ve Psikolojik Çürüme...

Toplumsal Nobranlık ve Psikolojik Çürüme...

"Bir olayın öznesi olabilmek için acı çekmiş insandan daha tehlikelisi yoktur. Egosu hançeri, kibiri ise kılıcıdır''… Nobranlık, vahşet, fütursuzca..
22.02.2024
Kim Bilir Kaç Gözyaşı, Kaç Meçhul Çizgi Biriktirdin Yıkık Suretinde….”Hatay’a”

Kim Bilir Kaç Gözyaşı, Kaç Meçhul Çizgi..

Sıradan bir Şubat soğuğu, bir pazar akşamı… Yemeklerin yendiği, misafirlerin ağırlandığı, düğünlerin yapıldığı, kiminin çocuğuna beslenme çantası..
10.01.2024
Sahi, İlk Evlilik Fikri Ne Zaman Ortaya Çıktı? Peki Ya İlk Alyans, İlk Balayı…

Sahi, İlk Evlilik Fikri Ne Zaman Ortaya..

İnsan doğasının birçok ihtiyacına cevap veren bir yapıya sahip olsa da, kültürel ve sosyolojik açıdan değer yargılarıyla örtüşse de…. EVLİLİK: ikili..
31.12.2023
Güzelin İllüzyonu, Çirkinin Zaferi

Güzelin İllüzyonu, Çirkinin Zaferi

Bizi mutlu edecek metafor her neyse ilk ona sarılırız. Güzel olan nedir ki, insan yaşamının belli bir anına ortak olup, varlığı heyecan, yokluğu..
20.12.2023
title