Haberler

14 Mart Tıp Bayramı

Abone Ol

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu: "Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir"

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birinin sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi olduğunu bildirdi.

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 14 Mart Tıp Bayramı'nın kutlanmasının 1919 yılında, işgal altında olan İstanbul'da, tıp fakültesi öğrencilerinin işgali protesto etmek için toplanmaları ile başladığını belirtti.

Sağlıklı hayatın insanların vazgeçemeyeceği en temel hakları olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Etkin ve kaliteli sağlık sistemi nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. İnsanın ruh ve beden sağlığını korumak veya düzeltmek için onu anlama, iletişim kurabilme sanatına sahip olan hekim bir bilim adamıdır. Bilim ise fark etmeyi, farklılıkları sorgulamayı, eleştirmeyi, araştırmayı, elde edilen verileri birleştirip sonuca varmayı ve ulaşılan sonucu bilimsel platformlarda paylaşmayı gerektirir. Bütün bunlar bir hekimde bulunması gereken en vazgeçilmez özelliklerdir."

Hamzaoğlu, doktorların hayatlarında eğitimin son derece önemli olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hayatını eğitime, sağlıklı bir toplum oluşturmaya adayan doktorlar ve sağlık personelleri içinde yaşadığı toplumun sorunlarını izlemek, incelemek ve bilimsel bakış açısı ile sorumluluk içerisinde kendi görüşlerini oluşturmak durumundadır. Bu prensip ve görev mantığında çalışan doktorlarımız ile sağlık personellerimiz vatanımızın en ücra köşelerinde çok zor şartlar altında dahi görev vizyonlarından ödün vermeden çalışmaktadırlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' sözüyle, güven ve takdir kazanmış değerli hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımız en temel insan hakkı olan 'yaşama hakkının' korunmasında çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir."

Sağlık çalışanlarının zor koşullarda bile insanı yaşatmak için gayret gösterdiğine dikkati çeken Hamzaoğlu, mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutladığını da sözlerine ekledi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Köksal Hamzaoğlu Tıp Bayramı 14 Mart Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title