Haberler

14 Mart Tıp Bayramı

Abone Ol

14 Mart Tıp Bayramı Nedeniyle Malatya'da İlk Kez Ayrı Tıp Bayramı Töreni Düzenlendi. Daha Önce Sadece İnönü Üniversitesi'nde Ortaklaşa Program Yapılırken, Bu Yıl Hem İnönü Üniversitesi'nde Hem de Tabip Odası'nın Organizesi ile İki Ayrı Program Gerçekleştirildi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Malatya'da ilk kez ayrı Tıp Bayramı töreni düzenlendi. Daha önce sadece İnönü Üniversitesi'nde ortaklaşa program yapılırken, bu yıl hem İnönü Üniversitesi'nde hem de Tabip Odası'nın organizesi ile iki ayrı program gerçekleştirildi.

Tabipler Odası'nın programı İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlendi. Programda konuşan AK Parti Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, Sosyal Güvenlik Yasası'na (SGS) temas ederek, geçen yıl sosyal güvenlikte 25 milyar YTL açık olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle yasanın çıkarıldığını belirtti.

Doktorların para kazanmak yerine dua kazanmaya çalışmalarına dikkat çeken Öz, doktorların hasta ile pozitif enerji kurmaları gerektiğini de dile getirdi. Öz, Şeker Fabrikası alanında 200 dönümlük bölgenin sağlık alanı olarak ayrıldığını ve buraya 850 yataklı eğitim hastanesi yapılacağını hatırlatıp, bu bina içinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de bulunacağını kaydetti.

Malatya Tabip Odası Başkanı Mehmet Gündüz de konuşmasında, sağlık sorunlarına temas etti. Genel Sağlık Sigortası'nı (GSS) savunduklarını ifade eden Gündüz, uzman hekime ihtiyaç bulunduğunu bildirdi. Özel hastane ve tıp merkezlerinin fark ücreti almalarının serbest bırakılmasını beklediklerini ifade eden Gündüz, "Günümüzde performansa dayalı döner sermaye ile hasta ve hastalığın metalaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Bunun sonucunda az dahi olsa lüzumsuz tahlil ve tetkiklerin yapılacağı gibi, lüzumsuz hasta yatırmaları ve ameliyatların olabileceğini düşünmek akla ters gelmemelidir. Aslında bu hekimliğin de etik anlayışına sığmaz. Ancak hekimler buna zorlanmışlardır. Burada suistimallerin önüne geçmek mümkün değildir" dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Abdulvahap Boztepe de, Tıp Bayramı'nın protesto etme günü değil, tıpçıların bayramı olduğuna parmak basıp, doktorların hastalara güler yüzlü davranmalarının önemini anlattı.

Beydağı Devlet Hastanesi Beşhekimi İlhan Geçit ise, mevcut hastanelerin ve sağlık ocaklarının fiziki şartlarının yetersizliğinden söz ederken, özel hastanelerin oda düzeni ve tefrişinden dolayı tercih edildiklerini vurguladı.

Özel Hayat Hastanesi'nden Erdal Göçmez, 15 Şubat 2008 tarihinde çıkan yasadan dolayı özel sağlık kumlarının sıkıntıya girdiğinden söz ederken, Özel Müjde Hastanesi'nden Aytekin Güven de, hükümetlerin sağlıkla ilgili karar alırken, Tabipler Odası ile istişare içerisine girmeleri gerektiğini söyledi.

Özel Sevgi Hastanesi'nden Rahmi Meral ile Prof.Dr. Necat Ozangüç'ün konuşmasından sonra buradaki program sona erdi.

(NA-OÇ-Y) 14.03.2008 15:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title