Haberler

14 Mart Tıp Bayramı Kutlamaları Başladı

Abone Ol

14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği, Tabipler Odası ve Sakarya Aile Hekimleri Derneği (SAKAHED) tarafından Serdivan Alışveriş Merkezinde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan...

14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği, Tabipler Odası ve Sakarya Aile Hekimleri Derneği (SAKAHED) tarafından Serdivan Alışveriş Merkezinde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan "Hoşgörü Sıhhat Getirir" konulu Tıp Bayramı etkinlikleri başladı.

Etkinliklere Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Alemdar, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz, Tabipler Odası Başkanı Dr. Gökhan Gedikli, oda başkanları, doktorlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Tabipler Odası Başkanı Gökhan Gedikli; "Temel talebimiz hekimlik sanatını içinde bulunduğumuz toplumun hizmetine sunmak ve bunu yaparken de sağlığımızdan, iş güvenliğimizden vazgeçmeden çalışmak, gelecek kaygısı duymaksızın yaşamaktır. Hekimlere yönelik şiddet kaygı verici boyutlardadır" dedi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar ise; "365 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunan sağlık çalışanlarımızın sorunlarını konuştuğumuz ve onlara verdiğimiz veya vermemiz gereken değeri anımsadığımız yegane gün 14 Mart'tır. Bu yıl yeni kurulan Kurumlarımız ve eskiden beri hizmet veren meslek örgütlerimizin bu günü tüm haftaya yayan bir program ile halkımız ile çalışanlarımız arasında daha iyi bir iletişim kurabilmeyi hedeflediler" diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük ise yaptığı konuşmasında; "Tıp Bayramı Haftasını kutluyorum. Sağlık çalışanlarımıza, hekimlerimize şimdiye kadar verdikleri ve verecekleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hafta vesilesiyle ortaya konulacak faaliyetler ile hekimlerimizin de insan olduğu ve onların da ihtiyaçları olduğunun, toplumun diğer kesimleri tarafından da algılanmasını sağlayacaktır" dedi.

Konuşmasının ardından Vali Mustafa Büyük Sağlık Bakanlığı tarafından Sakarya'da yılın doktoru seçilen Aile Hekimi Dr. Mehmet Şahin Güçel'e plaket takdim etti. Plaket töreninin ardından Semazen gösterileri törene katılanlar tarafından beğeniyle izlendi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tabipler Odası Tıp Bayramı 14 Mart Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title